Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 11:38

Napeto je! Mbape stvarno ignoriše Žirua, dao mu samo dve lopte, zamera mu što javno priča

„Ne dotiču me njegovi komentari“, kaže mladi napadač francuske reprezentacije

Deo javnosti veruje kako je Karim Benzema crvljiva jabuka. Možda na osnovu prethodnih iskustava sa Metjuom Valbuenom. Daleka prošlost. Za ovo kratko vreme otkako se vratio u reprezentaciju nije napadač Reala napravio ni najmanji problem. Miran je kao bubica. Zato između druga dva napadača Francuske varniči.

U klinču su Olivije Žiru i Kilijan Mpabe. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ogromnog ega, čim je centarfor Čelsija zamerio mlađem kolegi što ga češće nije upošljavao na kontrolnom meču sa Bugarskom, da bi as Pari Sen Žermena osetio potrebu da mu odgovori.  I to tako što se pojavio na zvaničnoj konferenciji za medije državnog tima posle tri godine i tri meseca. Eto koliko su ga iz takta iznervirali Žiruovi komentari da je dozivao saigrače koliko je mogao.

„Nije bilo tako kako je rekao. Iskreno, ne dotiče me. Napadač sam i imam mišljenje. Žiru je izneo svoje, ali me ono nije uzbudilo“, kočoperan je Mbape.

Utorak, 21.00: (2,80) Francuska (2,95) Nemačka (2,80)

Tvrdi da se i sam često nalazi u situacijama kao Olivije Žiru, kad ga ostatak tima ne koristi u dovoljnoj meri.

Kao napadač imam isti taj osećaj 365 puta na svakoj utakimici. Javiće mi se ponovo, svaki put kad osetim da ne dobijam dovoljno loptu. Više mi smeta što je to izneo javno“.

Francuski mediji su detaljnom analizom susreta sa Bugarskom da Sen Deniju ustanovili da je Kilijan Mbape zaista ignorisao Žirua. Od 41. minuta, kad je špic Čelsija ušao umesto povređenog Karima Benzeme doturio mu je loptu samo dva puta. Benzemi do završnice prvog dela četiri, Antoanu Grizmanu pet, a Usmanu Dembeleu, koji je ušao u 66. minutu čak 11 (do 84. kad je Kilijan izašao)

„U svlačionici sam čestitao Žiruu što je dao dva gola. Nije mi ništa rekao, a onda sam čuo ono što je rekao na konferenciji za medije. Nije kazao ništa loše, ali mi smeta što je to izneo javno. Voleo bih da je više o toj temi pričao u svlačionici. Ipak se znamo neko vreme“.

Očigledno nedovoljno da bi kontrolisali ego.

Znate kakav sam u svlačionici. Ako imam nekome nešto da saopštim to i uradim. Nije nikakav problem, ako ostane u ta četiri zida. Nije problem, to su sitnice“, smatra Mbape.

Od sitnica uvek počinje...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.