Izvor: Blic, 29.Jan.2008, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nameštaljke i na AKN?

Jedni od favorita takmičenja Afričkog kupa nacija, reprezentacija Obale Slonovače je završila takmičenje po grupama ubedljivim trijufom nad Malijem od 3:1. Iz grupe B u četvrtfinalu će im se pridružiti Nigerija, koja je sa 2:0 savladala Benin. Međutim, u svetlu događaja u Srbiji više pažnje privlači vest da je dosije o pokušajima nameštanja utakmica na Afričkom kupu nacija dostavljen policiji Gane.

Rezultati:

Obala Slonovače - Mali 3:0

(Drogba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 9, Zoro 50, Sanogo 85)

Nigerija - Benin 2:0

(Mikel 52, Jakubu 86)

Obala Slonovače će igrati u četvrtfinalu protiv Gvineje drugoplasirane ekipe iz grupe A, dok će Nigeriju, koja se provukla iz grupe B, čekati duel sa domaćom Ganom.

Ekipama Benina i Namibije prošle nedelje ponuđen je novac da izgube utakmice u grupi na turniru u Gani. Novac im je ponudio nepoznati čovek.

Prema saopštenju Afričke fudbalske konfederacije, taj incident su lokalnim vlastima prijavili trener reprezentacije Benina Rajnhard Fabiš i fudbaleri reprezentacije Namibije.

Generalni sekretar AFC Mustafa Fahmi rekao je da je dosije dostavljen policiji zajedno sa izjavama prisutnih, kao i svi kontakti koje im je tom prilikom dao nepoznati čovek, koji je rekao da zastupa interese kladionica u Singapuru.

"Zamolili smo ih da urade temeljnu istragu i dali im sve podatke koje smo uspeli da sakupimo", izjavio je Fahmi.

Reprezentaciji Namibije ponuđeno je 30.000 dolara po igraču da izgube utakmicu protiv Gvineje. Utakmica se, međutim, završila 1:1, a pokušaj podmićivanja igrači su odmah preneli rukovodstvu svoje reprezentacije.

Fabiš je otkrio sve detalje pokušaja podmićivanja, koji se desio pred utakmicu Benina i Malija.

Selektor Benina dodao je da mu je prišao čovek tvrdeći da je predstavnik kompanije iz Singapura i da je kasnije pisanu izjavu o tome dostavio AFC-u.

"Taj čovek je želeo da od mene otkrije postoji li bilo kakva mogućnost nameštanja utakmice", rekao je Fabiš.

Nepoznati čovek je Fabišu tom prilikom kazao da firma koju on predstavlja želi da vidi mogu li se nameštati utakmice u Africi, preko kojih bi mogli da zarade novac klađenjem na prvi gol na utakmici.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Slonovi" sigurni, Nigerija prošla

Izvor: B92, 29.Jan.2008

..Fudbalske reprezentacije Obale Slonovače i Nigerije plasirale su se u četvrtfinale Kupa afričkih nacija iz grupe B. Poslednjeg dana u toj grupi Obala Slonovače ubedljivo je savladala Mali sa 3:0 i omogućila Nigeriji da trijumfom nad beninom 2:0 izbori drugo mesto u grupi. "Slonovi" su u grupi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.