Izvor: RTS, 30.Jul.2022, 20:04

Najbolji fudbal se vratio - Liverpul slomio Siti za prvi trofej u sezoni

Fudbaleri Liverpula osvojili su prvi trofej u sezoni - Komjuniti šild, pošto su u Lesteru savladali Mančester siti sa 3:1.
Dani, nedelje i meseci prijateljskih i pripremnih utakmicama su iza nas - najbolji fudbal se vratio na velika vrata, uz veliku buku!

Lester je ugostio najbolje ekipe iz prošle sezone - Mančester siti i Liverpul, koji su se na "King Pauer" stadionu borili za prvi trofej u novoj sezoni.
Trofej Komjuniti šilda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne spada među najveće i naznačajnije u svetu fudbala, ali daleko od toga da nisu zagrizli i „redsi" i „građani" - osim što je novi trofej priznanje za minuli rad i motiv za nastavak sezone, ovaj meč je jasno definisao ambicije klubova za sezonu pred nama.
Jače je zagrizao Liverpul na startu meča.
Iako se od Sitija očekivao ofanzivniji početa, skupoceni napad Pepa Gvardiole nije ni video loptu na samom startu meča.
"Redsi", posle lošeg kraja sezone i neubedljivih partija u pripremnom periodu, izašli su na skockan travnjak Lesterovog stadiona izuzetno naoštreni i spremni za borbu.
Salah je probijao po jednoj strani, Luis Dijaz po drugoj, a Bobi Firmino je nagovestio da se vraća u staru formu posle brojnih povreda i razočaravajućih igara.
Posle nekoliko minuta igre, Salah se našao u dobroj poziciji, ali je šutirao pokraj gola.
Robertson je, nakon dodavanja sa suprotne strane, imao sjajnu šansu, ali ja glavom šutirao tik uz stativu.
Šut je oprobao i Luis Dijaz, ali je šutirao pravo u Edersona.
A u 21. minutu, Liverpul je slomio domaćina.

Trent Aleksandar Arnold je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Ederson nije mogao sada ništa.
Kako je Liverpul došao do prednosti, tako je energija splasnula u timu Jirgena Klopa.
Siti je uzeo loptu, prepoznatljivo davio protivnika, ali se svaki napad završio neuspehom.
Igrač u kojeg su sve oči uprte ove sezone - Erling Holand, imao je dve dobre prilike, ali nije reagovao onako kako se od njega očekuje, pa nije uspeo da savlada iskusnog, ali rezervnog golmana Liverpula, Adrijana.
I Rijad Mahrez je imao dobru priliku, zalomio je, u svom stilu, na levu nogu, a onda šutirao pravo u Adrijana.
"Građani" su prvi zapretili u nastavku, ali je, nakon pokušaja Mahreza, Siti delovao bezidejno, pa je Gvardiola morao da reaguje - ušli su Foden i Alvarez umesto Griliša i Mahreza, a klop je odgovorio uvođenjem Darvina Nunjeza.
Urugvajac se brzo izborio za prilike pred golom Edersona, ali je prvi put Brazilac skinuo loptu u poslednjem trenutku, a potom glavom odbranio u situaciji jedan na jedan.
Zatresla se mreža u 70. minutu - ali se upleo VAR i doneo dramu.
De Brujne je proigrao Fodena, ovaj šutirao pravo u Adrijana, ali je, posle odbitka Alvarez ubacio loptu u gol.

Pomoćni sudija je podigao zastavicu, ali je VAR presudio da Foden nije bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je glavni arbitar Kreg Poson pokazao na centar.
Uzbudljivu završnicu su osetili i Džejms Milner i Harvi Eliot, koji su ušli odmah nakon gola, a na drugpj strani Ilkaj Gundogan.
Drama je dostigla vrhunac u 80. minutu - sada sudija nije reagovao, ali jeste VAR.
Salah je probio po strani, sjajno centrirao za Nunjeza, a ovaj glavom šutirao pravo u ruku Rubena Dijasa.
Poson je, nakon instrukcija, pogledao snimak, i pokazao na belu tačku.

Salah je preuzeo odgovornost i zakucao loptu u mrežu.
Sedam minuta nadoknade dalo je nadu "građanima", ali je istu ugasio Darvin Nunjez, koji je prvim golom u zvaničnom meču za Liverpul overio i prvi trofej.
Siti je imao šansu da ublaži poraz, ali se Holand obrukao u poslednjim momentima meča, kada je pogodio prečku sa peterca. 
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Liverpul bolji od Sitija za prvi trofej u sezoni

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2022

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas u Lesteru ekipu Mančester sitija sa 3:1 i tako osvojili prvi trofej u novoj sezoni, u 100. jubilarnom finalu Komjuniti šilda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.