Nadal odustao od Pariza, Novak ponovo broj jedan!

Izvor: RTS, 31.Okt.2018, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal odustao od Pariza, Novak ponovo broj jedan!

Novak Đoković se vraća na prvu poziciju na ATP listi, pošto je Rafael Nadal odustao od turnira u Parizu.
Pre početka Mastersa u Parizu, bilo je jasno da će se Novak vratiti na prvo mesto ukoliko ostvari jednu pobedu više od Nadala na turniru.

Ipak, Španac je odustao od učešća na turniru zbog problema sa trbušnim mišićem, pa je posle konsultacija sa lekarima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doneo odluku da ne rizikuje težu povredu.
Novak se vraća na prvo mesto ATP liste posle dve godine, odnosno nakon 31. oktobra 2016. godine.
Srpski teniser je prvi još od Marata Safina, koji je uspeo da se u istoj sezoni vrati na prvo mesto ATP liste a da nije bio među najboljih 20. Safinu je to pošlo za rukom 2000. godine, kada se na vrh vratio sa 38. pozicije, dok se Novak vratio sa 22. mesta.
Đoković po trenutnoj računici ima 7.535 bodova na ATP listi, Nadal nakon povlačenja ostaje na 7.480, a razlika između dva tenisera može da se poveća u zavisnosti od rezultata na turniru u Parizu. 
Đoković je savladao Portugalca Sozu na startu turnira, a Rafael Nadal je odustao od nastupa u Parizu, pa je srpski teniser od sledeće nedelje najbolji na svetu.
U narednom kolu turnira, Đoković igra protiv Damira Džumhura. Taj duel na programu je u četvrtak.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal odustao od Pariza, Đoković ponovo broj jedan!

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2018

Srpski teniski as vraća se na prvu poziciju na ATP listi...Španski teniser Rafael Nadal odustao je od Mastersa u Parizu, što automatski znači da će Đoković od ponedeljka ponovo biti prvi na ATP listi...Španac se još nije oporavio od povrede kolena i pred duel sa Fernandom Verdaskom morao je...

Nastavak na BKTV News...

Sjajna Novakova poruka posle povratka na prvo mesto! Lekcija svima nama! (foto)

Izvor: Sportske.net, 01.Nov.2018, 10:28

Za dobro jutro, ali i mnogo više od toga....Preneli smo sinoć, posle odustajanja Rafaela Nadala od turnira u Parizu, Novak Đoković se praktično već vratio na prvo mesto na ATP listi, bez obzira da li će uspeti da dogura daleko na ovom turniru Masters serije...Njega danas očekuje meč osmine finala,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.