Nadal: Povratak na prvo mesto je nešto neverovatno

Izvor: RTS, 21.Avg.2017, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Povratak na prvo mesto je nešto neverovatno

Španski teniser Rafael Nadal rekao da je to što će ponovo preuzeti prvo mesto na ATP listi "nešto neverovatno" posle svega što mu se dogodilo u poslednje tri godine. Nadal je izgubio prošle noći od Nika Kirjosa sa 6:2, 7:5 u četvrtfinalu turnira u Sinsinatiju, ali će uprkos tome od ponedeljka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zauzeti prvo mesto na novoj ATP listi.
"To nije utešna nagrada, to je nešto neverovatno. Povratak na prvo mesto, posle svega kroz šta sam prošao u poslednjih nekoliko godina, zaista je nešto neverovatno. Zaista sam srećan, to je za mene neverovatno dostignuće", rekao je Nadal nakon poraza od Australijanca Nika Kirjosa na mastersu u Sinsinatiju.


Nadal je izgubio prošle noći od Kirjosa sa 6:2, 7:5 u četvrtfinalu turnira u Sinsinatiju. Meč je trajao samo sat i 20 minuta.
I pored tog poraza Nadal će od ponedeljka preuzeti prvo mesto na ATP listi, prvi put od 2014. godine, pre nego što je niz povreda uticao na njegovu igru.
Nadalovo objašnjenje poraza od Kirjosa je bilo vrlo kratko.
"Nema izgovora, nisam igrao dobro", rekao je Španac.
Nakon meča, Nadal se osvrnuo i na napad u Barseloni u kojem je stradalo 13 ljudi.
"To je tragedija. Osećaj da više niste sigurni... To je strašno", rekao je Nadal.
Kirjos će u polufinalu turnira u Sinsinatiju igrati protiv još jednog Španca, Davida Ferera. U drugom polufinalu sastaće se Bugarin Grigor Dimitrov i Amerikanac Džon Izner. Oba polufinalna meča možete pratiti u direktnim prenosima na Drugom programu RTS-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nadal posle tri godine na vrhu ATP liste, Novak i dalje peti

Izvor: RTS, 21.Avg.2017

Španski teniser Rafael Nadal posle tri godine zvanično se vratio na prvo mesto na ATP listi, nasledivši Britanca Endija Marija. Novak Đoković i dalje na petom mestu. . Takav rasplet bio je jasan početkom prošle nedelje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.