Izvor: Blic, 15.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na rastanku potopiti norvešku galiju

Na rastanku potopiti norvešku galiju

Posle prijateljske utakmice sa Norveškom, koja se igra večeras od 20.15 časova, na 'Marakani' će biti spuštena zavesa na fudbalske predstave u 2006. godini. Iako nije reč o takmičarskom susretu, reprezentativci Srbije žele da pobedom nad Skandinavcima stave tačku na dobar učinak crvenih od kada su se na pozornici pojavili pod novim imenom i obeležjima i od kada je na klupu seo Bask Havijer Klemente.

Selektor 'orlova' šansu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će pružiti i mladim reprezentativcima Jankoviću, Krasiću i Tošiću (Ivanović je već igrao dva meča), kojima je kapiten Dejan Stanković poželeo uspešan debi kao što ga je i on imao u prijateljskom meču sa Južnom Korejom 1998. godine.

- Dobro poznajem igrače iz mlade selekcije, bili su sjajni u proteklih nekoliko godina i bilo je samo pitanje dana kada će se priključiti nama u A timu. Imao sam sjajan debi 1998. godine, pa želim i njima da budu tako uspešni, jer novi igrači uvek ostave dobar utisak na prvoj utakmici - kaže Stanković.

Boško Janković, fudbaler Majorke, ukoliko posluša savet kapitena, imaće veoma zahtevan debi u A timu.

- Znači, moraću da postignem dva gola, kao što je to uradio Dejan protiv Korejaca - prebrojavao se Janković. - Iznenađen sam pozivom selektora Klementea, ali sam i veoma zadovoljan što ću konačno igrati u istom timu sa fudbalerima koje sam pre četiri-pet godina gledao samo na televiziji. Ispunio sam cilj i sada mi preostaje da iskoristim priliku na stadionu na kojem sam odrastao i da pobedom zaključimo ovu godinu. Mlada reprezentacija mi je mnogo pomogla, pa se i dalje osećam kao njen član, tako da ću se odazvati na svaki poziv selektora Miroslava Đukića. Seniorskom timu su me približile i igre u Španiji, tako da sam veoma brzo ušao u fudbalsku bajku. Igru ću uvek podrediti kolektivu, ali bih naravno želeo da imam debi kao što je bio Dekijev. O Norvežanima sam dosta saznao od grčkog reprezentativca Basinasa, koji je igrao kada su ih nedavno u kvalifikacijama dobili sa 1:0. Sada znam da Skandinavci imaju odličnu ekipu.

Duško Tošić, fudbaler francuskog prvoligaša Sošoa, takođe nije skrivao zadovoljstvo što će imati priliku da igra uz Vidića i Krstajića.

- Tu smo da pomognemo, naravno ukoliko selektor Klemente proceni da ćemo biti potrebni 'orlovima' i u budućnosti. Bez obzira na to što je utakmica sa Norvežanima prijateljska, svi mi, reprezentativci, imamo obavezu da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata. Zašto da na kraju godine kvarimo utisak? - kaže Tošić.

Branislav Ivanović, defanzivac moskovske Lokomotive, smatra da je poziv četvorici mladih reprezentativaca nagrada za ono što su uradili u poslednjih nekoliko godina.

- Vidi se da Savez vodi računa o mladim igračima, a pobeda u Švedskoj i plasman na Evropsko prvenstvo verovatno su uticali na to da dobijemo poziv za ovaj meč. Potpuno mi je svejedno da li ću priliku dobiti na poziciji beka ili štopera, jer se u A timu ne bira mesto - kaže Ivanović.

Ivica Dragutinović, koji je u ponedeljak proslavio 31. rođendan, danas bi protiv Norvežana trebalo da po 31. put obuče dres reprezentacije.

- Ovo je pre svega dobra prilika za mlade igrače da se nametnu, ali, naravno, svi očekujemo i da pobedimo, pogotovu što smo pre dve godine poraženi u prijateljskom susretu u Beogradu. U utakmicu moramo da uđemo maksimalno ozbiljni, da goste na vreme otvorimo golom, jer su oni veoma dobro organizovana ekipa, koja će verovatno doći da se brani - zaključuje Dragutinović.

Ž. Babović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.