Na Baj Areni kao na strelištu: Dva preokreta i šest golova (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2014, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Baj Areni kao na strelištu: Dva preokreta i šest golova (VIDEO)

Filozofija Rodžera Šmita uočljiva je na prvi pogled. Bajer igra na gol više. Ali, moraće Aspirindžije da pronađu lek za propusnu odbranu, inače će im lopte u njihovoj mreži zadavati velike probleme. Verder je u trećem kolu Bundeslige bio potpuno nadigran, ali je kaznio svaki propust u igri kluba iz Leverkuzena i na kraju izborio 3:3 u vrhunski uzbudljivom meču na Baj Areni!

Dva puta je domaći tim imao prednost, ali nije uspeo da upiše da upiše i treću pobedu u novoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezoni nemačkog prvenstva.

Goleadu je maestralnim golom otvorio 18-godišnji Hrvat Tin Jedvaj, koji je procvetao u Leverkuzenu i postigao 2.000. ligaški gol Bajera. Mogao je Bajer da u prvih 45 minuta reši sve dileme, ali je dva puta uzdrmao prečku, dok se u nekoliko navrata istakao i Rafael Volf među stativama tima iz Bremena.

Njegove odbrane dale su saigračima slobodu da hrabrije krenu u napad, a kada ceo tim Bajera krene napred, pozadi ostane previše prostora. U poslednjim sekundima prvog poluvremena Fin Bartels je izjednačio na 1:1, da bi u 60. minutu Franko Di Santo preokrenuo rezultat na 2:1 za goste..

Tu ni izbliza nije bio kraj uzbuđenjima.

Prvo remek delo Hakana Čalhanoglua iz slobodnog udarca, pa rezantan udarac Hjong-Min Sona za novo vođstvo Bajera. Samo da bi sve palo u vodu četiri minuta pre kraja kada je Sebastijan Predl i treći put primorao Bernda Lenoa na kapitulaciju.

Ne mogu svi da igraju napad!

BUNDESLIGA, 3. kolo:

Bajer Leverkuzen – Verder 3:3 (1:1)

/Jedvaj 17, Čalhanoglu 63, Son 73 – Bertels 45, Di Santo 60, Predl 86/

Subota:

15.30: Bajern Minhen – Štutgart

15.30: Borusija Dortmund – Frajburg

15.30: Hofenhajm – Volfsburg

15.30: Herta – Majnc

15.30: Padeborn – Keln

18.30: Borusija Menhengladbah – Šalke

Nedelja:

15.30: Ajntraht Frankfurt – Augsbrug

17.30: Hanover – Hamburg

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.