NOVAK ŠESTI PUT NAJBOLJI U RIMU: Cicipas otpor pružio samo u drugom setu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2022, 16:02

NOVAK ŠESTI PUT NAJBOLJI U RIMU: Cicipas otpor pružio samo u drugom setu

Đoković osvojio 38. masters titulu.

Srpski teniser Novak Đoković osvojio Masters u Rimu pošto je u finalu u dva seta (6:0, 7:6 (7:5) savladao Grka Stefanosa Cicipasa posle sat i 38 vremena igre i tako napravio odličnu uvertiru za predstojeći Rolan Garos.

Prviset u potpunosti je prošao u znaku Novaka Đokovića. Cicpas kao da nije ni izašao na teren jer je bio potpuno nemoćan šrotiv Đokovića koji je već u prvom gemu napravio brejk. Bila je to smao najava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još dva uzastopna brejka i dobijenog prvog seta sa nulom zahvaljući odličnoj igri Đokovića, ali i brojnim greškama Cicipasa.

Međutim, Grk se potpuno razbudio u drugom setu. Krenu je dobro, osvojio prva dva gema na svoj servis, a zatim sačekao priliku u četvrtom gemu i uspeo da brejkne Novaka i povede sa 3:1. Đoković je imao mnogo problema sa servisom, i duže je igrao poene na svoj servis đšto je Cicipas maksimalno koristio. Posle šotvrđenog brejka, novu priliku da odzme Đokoviću servisd Cicipas je imao šestom gemu, ali je Nova uspeo da spasi tu loptu i smanji na 4:2. Kazna je Cicipasa stiglsa u devetom gemu kada je Novak uspeo da mu vrati brejk, a zatim i stigne do izjednačenja, da bi se tišlo u taj-brejk. Đoković je uspeo da stigne do 5:2, ali je tri poena uspeo da osvoji Cicipas u nizu i izjednači. Međutim, Đokvić je stigao do prvre meč lopte i odmah je iskoristio na servis Cicipasa za šesti trijumf u Rimu.

𝐃𝐉𝐎𝐊𝐎𝐒𝐈𝐗 🌪️🔥

The Djoker seals his 6️⃣ title in Rome!@DjokerNole - Tsitsipas 6-0 7-6#IBI22 | #tennis | #Djokovic pic.twitter.com/xNPT81xJOV

— Internazionali Bnl (@InteBNLdItalia) May 15, 2022

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće danas od 16 časova finale Mastersa u Rimu protiv Grka Stefanosa Cicipasa. Srpski teniser je do meča za trofej stigao pošto je u polufinalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda u dva seta i stigao do 1.000 pobede u karijeri, dok je Cicipas u tri seta bio bolji od Nemca Aleksandra Zvereva.

Đokoviću je ovo 12. put u karijeri da igra finale Rima i danas će pokušati da osvoji sedmu titulu u večnu gradu, odnosnu prvu u ovoj sezoni. Na drugoj strani Cicipas ima priliku da osvoji drugug masters titulu u ovoj sezoni pošto je bio najbolji u Monte Karlu.

Ovo će biti deveti međusobni susret Đokovića i Cicipasa, a srspki teniser vodi u u pobedama sa 6:2. Srbin i Grk su samo jednom igrali u Rimu, prošle godine kada je Đoković slavio u četvrtfinalu posle tri seta.

DRUGI SET

PRVI SET

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.