NOLE REŠIO SVE DA KAŽE: Oni su probudili zver u meni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2023, 11:38

NOLE REŠIO SVE DA KAŽE: Oni su probudili zver u meni!

Nije tako brz kao nekad, ali je mudriji i precizniji

Najbolji teniser planete Novak Đoković izjavio je da su mu velika motivacija gladni, mladi igrači, za koje je rekao da "probude zver u njemu".

- Mislim da nekako probude zver u meni", rekao je Đoković u intervjuu za američku televiziju CBS. Đoković je naveo da možda nije tako brz kao nekad, ali je mudriji i precizniji.

- Na terenu ću gađati mete veličine novčića.

On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da mentalna snaga koju poseduje nije poklon, već da je došla sa velikim radom.

- Razlika, pretpostavljam, između momaka koji umeju da budu najveći šampioni i onih koji se bore da dođu do najvišeg nivoa je u sposobnosti da ne ostanu predugo u tim emocijama. Za mene je to zaista relativno kratko. Tako da čim to doživim, priznajem... Možda, znate, puknem. Vrištim na terenu, šta god da se desi. Ali onda sam u stanju da se vratim i resetujem - dodao je Đoković.

Priznao je da je kod njega razbijanje reketa češće nego kod mnogih drugih igrača.

- Nisam ponosan na to. I stidim se sebe kad to radim, bez sumnje. Ali u isto vreme, znate, prihvatam sebe kao ljudsko biće sa manom. Količina pritiska i stresa je mnogo veća ako imate gomilu protiv sebe. Istovremeno, zapravo više uživam u okruženju gde, znate, imam dobru podršku.

Govorio je Đoković i o situaciji iz 2022. kad je bio deportovan iz Australije.

-- Imao sam većinu sveta protiv sebe. Imao sam takvo iskustvo na teniskom terenu sa publikom koja me možda nije bodrila, ali nikada ranije u životu nisam imao ovo posebno iskustvo - rekao je i dodao da "nije protiv vakcine", već da je samo "pobornik slobode izbora".

- Istakao je i da mu veliku satisfakciju daje broj osvojena rekordna 24 grend slema.

- Pre mnogo godina sanjao sam da će moja kćerka i moj sin moći da me gledaju kako osvajam Vimbldon. To se desilo nekoliko puta. Imao sam veliku sreću da sam to doživeo - zaključio je Đoković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.