Izvor: Blic, 26.Apr.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NLB: Partizan lagano odbranio trofej

Košarkaši Partizana odbranili su trofej NLB lige nakon lagane i ubedljive pobede u finalu fajnal-fora nad Hemofarmom rezultatom 69:51 (18:15, 22:12, 19:11, 10:13). Crno-beli su ovim trijumfom potvrdili svoju, ali i potpunu dominaciju srpskih timova u takmičenju, a završili su sezonu na Jadranu samo sa dva poraza.



Crno-bele je do pehara pred polupraznim tribinama u Tivoliju predvodio Nikola Peković. Centar Partizana je u igru ušao tek u sedmom minutu i u prvoj četvrtini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je upisao samo dva poena i to sa linije slobodnih bacanja. Ipak, to nije sprečilo MVP turnira da kraja meča u kom nije bilo nikakve rezultatske neizvesnosti izbušio mrežicu Vrščana. Peković je upisao 22 poena, uz sedam skokova, Uroš Tripković je postigao 13 poena (1-2 za dva, 3-7 za tri), a samo je još Slavko Vraneš imao dvocifreni učinak - 12 poena bez promašaja iz igre, 2 skoka i 3 blokade.

Crno-beli, kojima je mnogo teži meč bio polufinalni sa domaćom Olimpijom, otišli su na prvu pauzu sa prednošću od samo tri poena, ali su onda dodali gas i utakmicu rešili već do poluvremena. Ključnu seriju od 10:2 Partizan je napravio u poslednja tri minuta druge četvrtine kada su stekli veliku prednost od 38:25. Posle toga je favorit pokazao kvalitet i iskustvo i bez ikakvih problema održao prednost protiv nemoćnog Hemofarma do samog kraja.

Trener Duško Vujošević, koji je juče proglašen za najboljeg stručnjaka lige, osvojio je svoj deseti trofej sa Partizanom od kako je 2001. godine po drugi put preuzeo kormilo crno-belih. Partizan je večeras postao prva ekipa u sedam godina dugoj istoriji regionalnog takmičenja koja je odbranila titulu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NLB: Partizan rutinski do titule

Izvor: B92, 26.Apr.2008

..Košarkaši Partizana odbranili su šampionsku titulu u NLB ligi, pošto su savladali Hemofarm, sa 69:51 (18:15, 22:12, 19:11, 10:13) u finalu završnog turnira u Ljubljani. Za najkorisnijeg igrača fajnal-fora proglašen je centar Partizana Nikola Peković, koji je predvodio "crno-bele" sa 22 poena....

Nastavak na B92...

Vujošević: "Sav trud se isplatio"

Izvor: B92, 26.Apr.2008

..Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da je sav trud koji je njegov tim uložio tokom sezone dobio smisao osvajanjem nove titule šampiona NLB lige. "Imali smo veoma napornu sezonu, mnogo teških utakmica. Sav taj trud je sada dobio smisao zbog čega sam vrlo srećan", rekao je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.