Vujošević: Sav trud se isplatio

Izvor: B92, 26.Apr.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: "Sav trud se isplatio"



Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da je sav trud koji je njegov tim uložio tokom sezone dobio smisao osvajanjem nove titule šampiona NLB lige. "Imali smo veoma napornu sezonu, mnogo teških utakmica. Sav taj trud je sada dobio smisao zbog čega sam vrlo srećan", rekao je Vujošević posle pobede nad Hemofarmom u finalu sa 69:51.

"U polufinalu smo igrali sa domaćom Olimpijom, koja je imala veliku podršku navijača, pa sam se u jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenutku osetio kao da sam u Leskovcu. Želim da naglasim da su igrači Partizana pokazali koliki su profesionalci, da ne igraju zbog novca, već zbog potrebe da dobijaju utakmice", dodao je trener "crno-belih".

Trener Hemofarma Vlada Vukoičić izjavio je da je njegova ekipa postigla veliki uspeh i samim plasmanom u finale završnog turnira u Ljubljani, ali je izrazio žaljenje što nije pružila veći otpor Partizanu.

"Vrlo mi je žao što nismo pokazali šta znamo. Prvi i osnovni razlog lagane pobede Partizana jeste njihova odlična odbrana, a drugi naše neiskuštvo. Mi smo mlad tim, dok Partizan svojim mentalnim stavom uspeva da prevazilazi fižičke napore i istrošenost", kazao je Vukoičić.

Najkorisniji igrač završnog turnira Nikola Peković, koji je Hemofarmu ubacio 22 poena, kratko je izjavio da rezultat finalnog duela najbolji dokaz da je trofej zasluženo pripao Partizanu.

"Bilo nam je veoma teško, pre svega zbog naporne polufinalne utakmice sa Olimpijom, ali smo uspeli da se izborimo s tim. Prezadovoljan sam zbog MVP priznanja, ali to je zasluga celog tima i stručnog štaba", naveo je centar Partizana.

"Treba, ipak, da budemo svesni da smo i stvorili obavezu da nastavimo u istom ritmu, posebno zato što je pred nama nastavak takmičenja u Superligi, koje je za nas nabitnije. Jesmo prilično istrošeni, ali smo svesni da se bliži kraj sezone", kazao je Milenko Tepić.

"Odigrali smo stvarno dobro, Hemofarmu smo dozvolili da ubaci samo 51 poen. Nije bilo neizvesnosti. Bili smo maksimalno ozbiljni, iako atmosfera nije bila na nivou finala. Pokušaćemo da svaku sledeću utakmicu odigramo kao večeras", rekao je Uroš Tripković.

"Prsten nije baš kao onaj koji dobija šampion NBA lige, ali ću ga svejedno zadržati, pošto sam naporno radio za njega", rekao je Milton Palasio.

Kapiten Hemofarma Stefan Marković nije bio previše raspoložen za priču.

"Vrlo lagana pobeda Partizana, kakva je bila i u Kupu Srbije. Zaista ne znam uzrok ovako slabe igre mog tima", rekao je Marković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.