NIŠTA OD MEDALJE: Karenjo Busta stigao do bronze, nije dozvolio Novaku nijedan brejk

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021, 07:39

NIŠTA OD MEDALJE: Karenjo Busta stigao do bronze, nije dozvolio Novaku nijedan brejk

Meč je trajao dva sata i 49 minuta.

Novak Đoković nije uspeo da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju pošto je poražen posle dva sata i 49 minuta od Španca Pabla Karenja Buste sa 2:1 (4:6, 7:6 (8:6), 6:3) u meču za treće mesto. Najbolji teniser sveta bio je vidno van svog prepoznatljivog nivo, mučio se sa Špancem koji mu nije dozvolio nijedan brejk za čitav meč.

Dobro je Novak počeo meč, već u drugom gemu propustio dve brejk lopte, a zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i još jednu u četvrtom, da bi u petom Španac kaznio propuštene prilike srpskog tenisera i brejkom stigao do 3:2. Bilo je jasno da Novak nije u svom elemtnu i da je poraz iz polufinala ostavio posledie kako psihičke tako i fizičke, a Španac stečenu prednost nije ispuštao i stigao je do vođstva u setovima mada je morao da spasi još dve brejk lopte. Rovovska borba je viđena u drugom setu. Obojica tenisera su uglavnom brzo završavala gemove na svoj servis, brejk šansi nije bilo ni na vidiku pa se otišlo u taj-brejk. Đoković je stigao do prednosti 4:1, ali Španac vezao tri poena i izjednačio na 4:4. Stigao je Busta i do prve meč lppte koju je Novak spasio, a zatim uspeo da dođe do izjednačenja u setovima.

Već u prvom gemu poslednjeg seta je Novak propustio brejk loptu, da bi u narednom gemu Španac uspeo da mu oduzme servis i posle potvrđenog brejka povede sa 3:0. Bilo je očigledno da je Novak vrlo nervozan, što je ispoljio i na reketima pošto je jedan završio na tribinama, a drugi polomljen. Brejk prednosti je Španac sačuvao do samog kraja seta, da bi onda Novak spasio četiri brejk lopte, ali nije uspeovao da dođe do brejk prilike zahvaljujući odličnom prvom servisu Španca koji je zatim iskoristio sedmu meč loptu i stigao do bronze.

PABLO WINS BRONZE 🥉

🇪🇸 @pablocarreno91 beats Novak Djokovic 6-4, 6-7, 6-3 to make the podium at #Tokyo2020 #Olympics #Tennis pic.twitter.com/fCi2k5rax4

— ATP Tour (@atptour) July 31, 2021

Iako su svi očekivali da Novaka Đokovića gledaju u nedlju kako igra za zlatnu medalju, najbolji teniser sveta ipak će na teren dan ranije u pokušaju da stigne do bronzanog odličja od 8 časova kada će početi meč protiv Španaca Pabla Karenja Buste na terenima kompleksa Arijaki tenis parka.

Đoković je u polufinalu poražen od Aleksandra Zvereva i to pošto je Nemac uspeo da preokrene jer je gubio sa 1:0 u setovima i imao brejk zaostatka u drugom. Međutim, Nemac se od tog trenutak potpuno razbudio, a Novak kao da je nestao sa terena. Na drugoj strani Karenjo Busta je izgubio od Karena Kačanova u meču koji nije bio toliko uzbudljiv jer je Rus sve držao pod kontrolom.

Olympics 2021: Novak Djokovic vs Pablo Carreno Busta Bronze Medal Playoff #Tokyo2020 #Tennis #TennisPredictions #Djokovic

🔴Go Live➡️https://t.co/cf9aCXcOlv

🔴Go Live➡️https://t.co/cf9aCXcOlv pic.twitter.com/Lyyovujytc

— Tennis Live (@TennisLive17) July 31, 2021

Karenjo Busta nije klasičan španski igrač pošto se odlično snalazi i van šljake, a ovo će biti njegov šesti meč protiv Đokovića. Srpski teniser je slavio četiri puta, dok je jedinu ponedu ŠPanac odneo u onom sada već čuvenom meču kada je Novak slučajno pogodio sudiju lopticom i zbog toga diskvalifikovan.

TREĆI SET

DRUGI SET

PRVI SET

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Danina Jeftić, glumica i bivša rukometašica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.