NEMA SRCE KAO NOLE: Baš me BRIGA! E baš neću da im dam svoj novac (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2020, 14:00

NEMA SRCE KAO NOLE: Baš me BRIGA! E baš neću da im dam svoj novac (FOTO)

Austrijanac nije kolegijalan.

Austrijski teniser Dominik Tim jedan je od vodećih svetskih igrača koji ne želi da  da daje novac onim manje uspešnim. Trenutno treći teniser planete je istakao "neprofesionalnost" određenih slabije rangiranih igrača kao razlog svoje odluke.

- Niko od slabije rangiranih igrača ne mora da se bori za život. Video sam igrače na ITF turu koji nisu posvećeni ovom sportu 100 odsto. Mnogi od njih su poprilično neprofesionalni. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ne vidim razlog zbog kojeg bih im dao svoj novac - rekao je Tim u intervjuu za austrijski "Kronen Zeitung".

Predlog da se pomogne  nižerangiranim igračima pokrenuo je Novak Đoković, u saradnji sa Rafaelom Nadalom  Rodžerom Federerom kao  tri vodeća svetska tenisera koji imaju najveći uticaj na ostale i na odluke koje će se donositi.

Novak Djokovic's relief fund is aimed to raise around $4.5million to help lower-ranked players when the professional tour is suspended for an indefinite period due to the #COVID19 pandemic.

However, Dominic Thiem does not see a reason to contribute.https://t.co/sL6JyH6yPv

— Express Sports (@IExpressSports) April 26, 2020

Plan je bio da igrači u Top 100 finansijski pomognu određenim svotama onima koje će suspenzija sezone zbog pandemije koronavirusa najteže pogoditi.

- Radije bih donirao novac ljudima i ustanovama kojima je to stvarno potrebno. Ne postoji ni jedan profesija na svetu gde su vam velika primanja i uspeh garantovani na početku karijere. Niko od najbolje rangiranih igrača ništa nije uzeo 'zdravo za gotovo'. Svi smo morali da se borimo kako bismo bili u gde jesmo- dodao je Tim.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.