NEĆE VIŠE DA TRENIRA: Vejn Runi menja profesiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 19:01

NEĆE VIŠE DA TRENIRA: Vejn Runi menja profesiju

Nije se proslavio u Birmingemu.

Vejn Runi je 2. januara smenjen s mesta menadžera Birmingema. Razlog je bio tek dve pobede u 15 utakmica i poslednje mesto tabele Čempionšipa. Posao u Birmingemu bio je ujedno i rezultatski najneuspešniji u njegovoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Nju je počeo da gradi u Derbi Kauntiju s kojim je u prvom mandatu prosečno osvajao 1,18 bodova, a u drugom, kroz 73 vođene utakmice, njih 1,14 u proseku. Klub je tada bio kažnjen i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oduzimanjem bodova i sezonu 2021/22. završio je ispadanjem u niži rang.

Nakon što je dao otkaz onde u junu 2022, primio se mesec dana kasnije posla u D.C. Junajtedu. S američkim timom odradio je 53 utakmice uz prosečno osvojenih 1,04 boda. Neuspešna prilika u Birmingemu bila je duga 15 utakmica. Prosek osvojenih bodova iznosio mu je 0,64.

Runi će sad neko vreme odmoriti od trenerskog posla i vratiti se komentatorskim dužnostima, barem za utakmicu Mančester junajteda i Evertona, klubova u kojima je igrao i ostavio dubok trag. Potom bi, pišu engleski mediji, mogao u ring. Spominje se bokserski meč u kojem bi mu suparnik bio KSI, 30-godišnjak koji gradi karijeru kao influenser, bokser, glumac, muzičar...

Iza njega je pet borbi. Slavio je u njih četiri, a u poslednjoj izgubio od Tomija Fjurija, polubrata Tajsona Fjurija, teškaškog prvaka sveta po WBC-u.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.