NCAA pomera liniju za tri poena

Izvor: B92, 25.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NCAA pomera liniju za tri poena



NCAA je odlučila da od sledeće godine pomeri liniju za tri poena za muškarce za 30 santimetara. To će biti prva takva promena još od sezone 1986-87. "Poslednjih godina Komitet za promenu pravila odradio je mnogo istraživanja i pokrenuo mnogo rasprava na temu promene nekih pravila", izjavio je predsednik kolegijuma i savetnik komesara Velike zapadne konferencije Rob Halvaks. "Mi podržavamo tu akciju i nadamo se da će biti primenjena uskoro". Do promene će doći posle desetogodišnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovora i rasprava.

Veća distanca korišćena je na pripremnim utakmicama pred zvaničnu sezonu i pokazalo se da nije uticala na procenat šuta kod igrača, ali je Komitet za promenu pravila uporno odbijao da odobri novu distancu.

U ženskoj konkurenciji neće biti promene. Novo pravilo biće primenjeno u sve tri koledž divizije kod muškaraca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.