NBA: Potpuno POMRAČENJE u Džordžiji! Hoksi se UGASILI, Bogdan se POVREDIO! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 07:31

NBA: Potpuno POMRAČENJE u Džordžiji! Hoksi se UGASILI, Bogdan se POVREDIO! (VIDEO)

Majstorica odlučuje.

Košarkaši Atlante poraženi su u šestom meču četvrtfinala NBA plej-of serije od Filadelfije rezultatom 99:104, pa će majstorica odlučivati ko ide među četiri najbolja tima "Istoka".

Pokazalo se po ko zna koji puta da domaći parket nema nikakvu ulogu u ovom meču. Filadelfija je ponovo iznenadila Hokse, drugi put, isti broj mečeva su i Jastrebovi dobili Seventisikserse na strani, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa je najpoštenije bilo da sedma utakmica rešava o tome ko će na megdan pobedniku duela Bruklin - Milvoki, u kome će se takođe igrati majstorica.

Atlanta je bolje ušla u meči već u prvoj četvritni stekla dvocifrenu prednost (20:8). Gosti su postepeno smanjivali minus, da bi posle određenog vremena uspeli serijom 9:21 da izjednače (29:29), međutim, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto su Hoksi novom serijom 10:0 otišli na još jednu opipljivu prednost (39:29).

Presudnu ulogu odigrao je početak drugog poluvremena, u kojoj su Seventisiksersi i prelomili utakmicu. Domaćin nije uspevao dugo da postigne koš, Fila je to kažnjavala i sjajnom realizacijom u napadu preokrenula stvari u svoju korist (56:66).

ICE 🧊pic.twitter.com/vleIMrZ82S

— Eurohoops (@Eurohoopsnet) June 19, 2021

Maksimalna prednost Seventisiksersa iznosila je 11 poena više (68:57), a junak pobede bio je Set Kari. Brat mnogo poznatije zvezde Golden Stejta Stefa, postigao je u tom intervalu četiri trojke, od ukupno šest, dok je veliku pomoć imao i u "probuđenom" Džoelu Embidu.

Dva minuta pre kraja Jang je pogodio trojku „s one strane razuma“, primakao domaćina samo na poen zaostatka (93:94) i taman što je publika počela da ludije, Atlanta se – ugasila!?

The lights went out in Atlanta with 2 minutes left in the game 😅 pic.twitter.com/4wnGHzWDQB

— SportsCenter (@SportsCenter) June 19, 2021

Bukvalno, od reči do reči, jer je u hali nestalo struje! Meč je prekinut na nekoliko minuta, da bi kada je nastavljen Tre Jang greškama u napadu dozvolio Filadelfiji da se ponovo odlepi i u završnici rutinski sačuva stečenu prednost.

The lights are out briefly and fans pull their cell phones out. #BelieveAtlanta pic.twitter.com/JxcKGmOG1g

— Alison Mastrangelo (@AlisonWSB) June 19, 2021

I pored toga, Jang je bio najefikasniji igrač utakmice sa 34 poena (pet trojki) i 12 asistencija, uz pet skokova. Kevin Erter je dodao 17, Danilo Galinari 16, a Klint Kapela 14 koševa.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović nije bio na nivou prethodnih igrara. Postigao je samo sedam poena, uz veoma loše procente (3/11 iz igre), uz svega jednu trojku iz šest šuteva. Da zlo bude veće po tim Nejta Mekmilana, sjajni šuter se povredio! Napustio je teren početkom poslednje četvrtine i više se nije vraćao. Kako su Jastrebovi saopštili, radi se o bolu u desnom kolenu i još uvek je nepoznato da li će biti spreman za odlučujuću sedmu utakmicu.

Kod pobedničkog sastava, Set Kari je ubacio 24 poena (6/9 za tri), Tobijas Haris je postigao isti broj koševa, Džoel Embid dva manje uz 13 skokova, dok je Tajris Maksi postavio rekord karijere u plej-ofu sa 16 koševa.

PLEJ-OF

Atlanta - Filadelfija 99:104

Los Anđeles Klipers - Juta 131:119

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA U ATLANTI! Bogdan se POVREDIO, Hoksi izgubili u 6 meču, Filadelfija izborila MAJSTORICU! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 19.Jun.2021

Košarkaši Atlante poraženi su od Filadelfije sa 104:99 u šestoj utakmici.

Nastavak na Kurir...

Zvanično: Bruklin bez Kajrija

Izvor: B92, 19.Jun.2021

Ništa od Kajrija Irvinga, košarkaša Bruklin Netsa, u utakmici broj sedam polufinala Istoka u NBA, zvanično je saopšteno.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.