NAJAVA DANA (subota, 28. februar): Partizan vadi fleke protiv Radničkog, derbi Rura u Dortmundu! Novak igra za titulu i Dubaiju

Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2015, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (subota, 28. februar): Partizan vadi fleke protiv Radničkog, derbi Rura u Dortmundu! Novak igra za titulu i Dubaiju

Pogledajte koji nas zanimljivi sportski događaji očekuju 28. februara...

Opet je došao vikend i ponovo je čitav dan ispunjen mečevima u različitim sportovima. U centru pažnje će nam biti fudbal, ali i tenis pošto su Novak Đoković i Rodžer Federer zakazali još jedan duel za trofej, ovoga puta u Dubaiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << S druge strane, na travnatom igralištu gledaćemo „lige petice“, ali i portugalsku i domaću ligu. Partizan dočekuje Radnički iz Niša na svom stadionu u želji da popravi utisak iz prvog prolećnog kola, dok će u najjačim ligama Evrope na teren Mančester Junajted, Barselona, Milan, Benfika, Leverkuzen, Lion i ostali... Ipak, epitet utakmice dana poneće okršaj Borusije Dortmund i Šalkea u velikom rurskom derbiju.

Neočekivani poraz u prošlom kolu od Svonsija ne ostavlja Đavolima mnogo mogućnosti u duelu sa Crnim mačkama. Sanderlend nije izgubio četiri poslednja meča protiv Mančestera (tri pobede i remi), tako da ima čemu da se nada. Na četiri od pet poslednjih duela došlo je GG.

Lion je lider, a Lil je zabeležio samo jednu pobedu na sedam prethodnih duela. Kod kuće, ipak, ovaj tim igra dosta dobro. U prvom delu sezone bilo je 3:0 za Lavove. Pre tog dva uzastopna susreta završena su bez golova, a ako idete dalje u prošlost primetićete da u njihovim okršajima uglavnom dolazi GG3+.

Kjevo igra dosta lošije kod kuće nego li u gostima, pa je Milan u ovom duelu favorit. Uz to, tradicija je u potpunosti na strani Rosonera, koji su primili samo jedan gol od ovog rivala u poslednjih sedam susreta. Milan je slavio na čak 15 od prethodnih 16 utakmica protiv Letećih magaraca...

Bajer Leverkuzen je vezao tri utakmice u Bundesligi bez pobede tako da sada nema izbora ako želi da ostane u trci za Ligu šampiona. U prethodne tri godine ovi rivali sastajali su se sedam puta – tri trijumfa ostvario je Bajer, dva Frajburg i u dva navrata bilo je nerešeno.

Derbi Rura Dortmund očekuje u dobrom raspoloženju posle tri vezane bundesligaške pobede, ali i poraza u Ligi šampiona od Juventusa. Šalke će imati ogroman motiv protiv mesnog rivala, a ekipa iz Gelzenkirhena je slavila u prvom ovosezonskom okršaju, dok je prethodni meč u Dortmundu završen bez golova.

Ovo je zicer za lisabonske Orlove. Četiri boda prednosti u odnosu na Porto ne pruža mogućnost Benfiki da se opušta u mečevima u kojima važi za apsolutnog favorita. Domaćin je u vrlo dobroj formi,dok je Estoril vezao četiri poraza, ali je i dalje van opasne zone.

Ozbiljan kiks napravila je Barselona u prošlonedeljnom meču sa Malagom. Poraz na domaćem bunjištu umanjio je šanse Mesiju i drugovima da vrate šampionski pehar u vitrine Nou Kampa.  Sa druge strane Granada će teško da izbegne selidbu u niži rang, ali je prošle sezone na svom terenu savladala Blaugranu.

Sa velikom dozom samopouzdanja igrači Malage dočekaće Getafe. Pobeda u Barseloni im je podigla raspoloženje do te mere da se potajno nadaju mestu koje vodi u Evropu. Getafe je neubedljiv gost ove sezone, a gosti dolaze u Malagu sa silnim kadrovskim problemima i samo dve pobede na strani iz 11 mečeva.

Partizan je kiksirao u prvom prolećnom kolu, ali je ostao nekažnjen zbog remija Crvene zvezde u Nišu. Crno-beli polažu popravni u sudaru sa Radničkim.  Teško je Parni valjak prošle godine izašao na kraj sa Nišlijama, ali će posao crno-belima sada posao biti olakšan,jer za goste neće igrati Bulatović i Ćulum.

Finale ATP turnira u Dubaiju doneće okršaj prva dva igrača sveta, Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Srbin i Švajcarac će odigrati svoj 37. međusobni meč, a ujedno i 12. finale u kojem se direktno bore za trofej. Federer u karijeri ima dve pobede više u direktnim duelima i brani titulu u Emiratima.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Federer

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.