NAJAVA DANA (petak, 26. decembar): Ludilo na Ostrvu počinje danas, prštaće na Stamfordu i Trafordu

Izvor: MozzartSport.com, 26.Dec.2014, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (petak, 26. decembar): Ludilo na Ostrvu počinje danas, prštaće na Stamfordu i Trafordu

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas...

Dosta je bilo šale, počinje božićno, novogišnje, kako god hoćete da ga nazovete, ludilo na Ostrvu. U narednih sedam dana, premijerligaši će odigrati tri kola, a njima dodati i utakmice u FA kupu. Ljubiteljima Premijer lige ovo je omiljeno doba godine.

Čelsi čeka uvek nezgodni Vest Hem, a Murinjo, neuobičajeno, ima samo reči hvale za svog suparnika, Sema Olerdajsa. Junajted u derbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kola čeka nepredvidivi Njukasl, koji juri osvetu za prolećno demoliranje, kada je Junajted savladao svrake na Sent Džejms Parku rezultatom 4:0.

Čekićari su dobili četiri od pet poslednjih utakmica, al i Čelsi se nakon poraza od Njukasla vratio na trijumfalnu stazu. Prošle sezone na svom terenu Plavci nisu uspeli da pobede Vest Hem, bilo je 0:0. Na prethodnih sedamnaest gradskih duela Čelsi je izgubio samo jednom.

Arsenal je u prethodnom kolu isupustio pobedu na Enfildu u poslednjem minutu i propustio šansu da se približi Vest Hemu u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona. KPR-u su bodovi isto tako potrebni. Gosti su u naletu, jer su u direktnom okršaju za opstanak bili bolji od Vest Broma.

Barnli je zabeležio samo jednu pobedu u prethodnih pet kola, a Liverpul je opet u seriji utakmica bez trijumfa. Poslednji put sastali su se u sezoni 09/10, kada su Redsi dobili oba puta po 4:0. Na prethodnih deset mečeva na Enfildu Liverpul ima pozitivan učinak – sedam pobeda, dva remija i poraz.

Pre remija sa Aston Vilom, Mančester je pobedio šest uzastopnih mečeva, a na samo jednom od njih postigao je manje od dva gola. Njukasl je ispao iz forme, ali i dalje nijednom nije ispustio prednost kada je prvi postigao gol. Njihovi mečevi nisu bili efikasni sve do poraza od Arsenala i Totenhema.

Siti je neporažen na osam mečeva u Premijer ligi, a za to vreme su samo jednom remizirali. Vest Brom je prekinuo crni niz pobedom nad Vilom, ali su onda poraženi od Kvins Park Rendžersa. Oni po pravilu igraju neefikasne mečeve, dok se Siti raspucao, pa je na prethodnih pet utakmica dao 12 golova.

Everton je u krizi u poslednje vreme, ima samo jednu ponedu u poslednjih mesed dana i ovo mu je odlična prilika da popravi učinak. Od poslednjih pet susreta ovih rivala čak tri su završena rezultatom 1:1, jednom su Karamele slavile sa 1:0 i u jednom slučaju bilo je 4:0 za tim sa Gudisona.

Lester za pobedu ne zna još od onog blistavog Vordijevog izdanja u meču sa Mančester junajtedom, a od tada je osvojio svega dva boda iz 12 mečeva. Na drugoj strani Totenhem je sve ozbiljniji, posebno kada je raspoložen Hari Kejn. Lester je na prethodnih deset mečeva dao samo četiri gola.

Težak, jako težak posao za srpsku koloniju iz Genčlerbirligija. Galata je u mrtvoj trci za šampionsku titulu sa gradskim rivalima iz Bešiktaša i Fenerbahčea. Istina, Galata se mučio sa Mersinom, ali je pokazao snagu. Oba meča u Ankari u prethodne dve sezone završena su remijem.

Na prethodnih deset utakmica u svim takmičenjima Lirs je samo dva puta uspeo da izbegne poraz (1:1, 3:3), a sada mu u goste dolazi lider koji je vezao tri trijumfa. Lirs u poslednja dva susreta pred svojom publikom nije izgubio od Briža, a u ukupnom skoru ima veoma nepovoljan skor sa ovim rivalom.

Vesterolo dva meseca ne zna za pobedu, a Anderleht je dobio svih devet susreta protiv ovog rivala. Gosti ipak imaju pravo na nadu, s obzirom da u poslednje vreme dobro prolaze u sudarima s Kraljevskim klubom kada igraju pred svojom publikom, tri pobede na četiri prethodna susreta…

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Dan za ljubitelje Premijer lige

Izvor: B92, 26.Dec.2014

Dok cela Evropa odmara, engleski klubovi će u petak, u tradiocionalnom terminu na "Boksing dej" nastaviti borbu...Na programu je 17. kolo, a derbi meč igraće se na Stamford Bridžu gde će lider Čelsi u malom londonskom derbiju dočekati iznenađenje sezone Vest Hem...Interesantno će biti i na Old...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.