Murinjo uručio trofej Gvardioli! Siti je novi prvak Engleske!

Izvor: Sportske.net, 15.Apr.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo uručio trofej Gvardioli! Siti je novi prvak Engleske!

Mančester Junajted porazom u 34. kolu obezbedio titulu gradskom rivalu.

Fudbaleri Mančester Junajted poraženi su na "Old Trafordu" od poslednjeplasiranog Vest Bromvič Albiona sa 0:1 (0:0), te je tako Mančester Siti i matematički obezbedio trofej namenjem prvaku Engleske.

Razlika između prvoplasiranih "Građana" i drugoplasiranih "Đavola" je sada 16 bodova, oba tima imaju još pet mečeva do kraja sezone, pa je tako Siti novi prvak Engleske. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<


Junajted je bio poprilično bezidejan protiv najgore ekipe šampionata, u prvom poluvremenu su imali par prilika preko Lukakua i Aleksisa Sančeza, ali je Ben Foster uspeo da sačuva svoju mrežu.

Pretio je i VBA, imali su šansu u uvodnim minutima, ali je De Hea sačuvao udarac Džejka Livermora.

U nastavku slična slika, "Đavoli" su kružili oko kaznenog prostora rivala, nije pomogao ni ulazak Džesija Lingarda umesto Andera Erere.

Stvorili su ozbiljnu šansu sredinom drugog dela, kada je Matić uputio odličan centaršuta ka Lukakuu, Belgijanac je dobro tukao glavom, ali je raspoloženi Ben Foster vrhovima prstiju uspeo da sačuva svoju mrežu.

Igrao se 73. minut, kada je VBA dobio korner sa desne strane, loptu je sa druge stative nakon centaršuta jedna od igrača VBA ubacio pred gol Junajteda, a na pravom mestu se našao Džej Rodrigez, koji donosi prednost ekipi Vest Broma.

U nastavku je Murinjo bacio sve karte na napad, Ešlija Janga je zamenio Markus Rašford, ali ni to nije urodilo plodom, Junajted je jednostavno bio bezidejan, VBA se dobro branio, pa je na kraju slavio i zadržao nadu da može da opstane u elitnom rangu.

Pritom su fudbaleri Vest Broma rešili i pitanje prvaka u Engleskoj, kako su ovim trijumfom, kao što smo napisali, poslali trofej namenjen prvaku Engleske na "Etihad", ekipi Mančester Sitija.

Our Time. Our City.

Premier League Champions 17/18 🏆#mancity pic.twitter.com/lztlN3lWFW

— Manchester City (@ManCity) 15. април 2018.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SITI ŠAMPION! Junajted izgubio od najgoreg tima lige, Matić kriv za gol (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 15.Apr.2018

Mančester Siti je šampion Engleske! Peta titula u istoriji kluba! Zanimljivo, Građni trofej nisu overili sami već im ga je "uručio" najveći rival - Mančester Junajted, dozvolivši sebi da izgubi od najgoreg tima lige: Mančester Junjated - Vest Bromvič Albiuon 0:1?! Ovaj rezultat svakako predstavlja...

Nastavak na MozzartSport.com...

KAKAV BLAM: Đavoli izgubili od NAJGOREG tima Premijer lige i URUČILI šampionski pehar Sitiju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2018

Građani peti put najbolji u Engleskoj...Zahvaljujući pobedi Vest Bromvič Albiona protiv Mančester junajteda 1:0  Mančester siti je pet kola pre kraja sezone obezbedio titulu u Premijer Ligi i matematički postao šampion Engleske. Ovo je Građanima peta titula, treća u Premijer ligi...REŠIO DA...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.