Noćna mora Old Traforda  Matić asistirao, Rodriges krunisao Siti!

Izvor: B92, 15.Apr.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noćna mora Old Traforda " Matić "asistirao", Rodriges krunisao Siti!

Fudbaleri Vest Bromvič Albiona šokirali su Mančester junajted minimalnom pobedom nad Old Trafordu.

VBA je tako krunisao Junajtedovog gradskog rivala Siti za šampiona Premijer lige u sezoni 2017/2018.

Junak "građana" je u nedelju bio Džej Rodriges, koji je sredinom drugog poluvremena matirao Davida de Heu nakon što mu je loptu na petercu "spustio" Nemanja Matić.

VBA je prvi put nakon deset kola i 13. januara te zadržao minimalne šanse >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da izbori opstanak u eliti.

Tim iz Birmingema je i dalje poslednji na tabeli, sa devet bodova iza Svonsija, najbližeg tima iz sigurne zone, pa mora da pobedi u sva četiri poslednja meča i nada se kiksevima "Labodova".

S druge strane, Junajted je ostao na 16 bodova iza nedostižnog Sitija, a na jedan ispred trećeplasiranog Liverpula.

Mančester siti je peti put u istoriji postao šampion Engleske, treći u ovoj deceniji, a prvi u eri Pepa Gvardiole.

"Građani" su do titule Premijer lige stigli na impresivan način pet utakmica pre kraja sezone, ispred najvećeg rivala Junajteda.

Gvardiolin tim je zabeležio 28 pobeda u 33 kola, uz impresivnu gol razliku 93:63, a od pojedinaca su se istakli Serhio Aguero sa 21 i Rahim Sterling sa 17 golova.

Sitiju je ovo drugi trofej u tekućoj sezoni jer je prethodno osvojio i Liga Kup. S druge strane, Gvardiola je stigao do 24. trofeja tokom decetogodišnje trenerske karijere. Sedmi put je postao šampion države, treće, nakon Španije i Nemačke.

"Građani" će titulu proslaviti na svom terenu protiv Svonsija 22. aprila, a do kraja sezone će igrati još sa Vest Hemom u Londonu, Hadersfildom i Brajtonom kod kuće, te Sautemptonom u gostima u poslednjem kolu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Murinjo uručio trofej Gvardioli! Siti je novi prvak Engleske!

Izvor: Sportske.net, 15.Apr.2018

Mančester Junajted porazom u 34. kolu obezbedio titulu gradskom rivalu...Fudbaleri Mančester Junajted poraženi su na "Old Trafordu" od poslednjeplasiranog Vest Bromvič Albiona sa 0:1 (0:0), te je tako Mančester Siti i matematički obezbedio trofej namenjem prvaku Engleske...Razlika između prvoplasiranih...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.