Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 18:57

Murinjo i na "poniju" kandidat za trofeje: Bez Kejna po kartu za proleće

Totenhem u narednim danima očekuju važne bitke na dva fronta

Od uspeha sa Portom koji je 2004. godine doveo na evropski tron, Žoze Murinjo u svakoj narednoj sredini ostavljao je iza sebe trofeje kao potvrdu dobrog rada. U trenucima rastanka, klupske vitrine Čelsija, Intera, Reala i Mančester Junajteda ble su bogatije za po nekoliko pehara. Po dolasku u Totenhem Portugalac se našao pred najvećim izazovom, da kontinuitet nastavi sa Pevcima koji su poslednji put na pobedničko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << postolje stali u Karling kupu 2008. godine.

Međutim, ono što je u novembru prošle godine izgledalo kao nemoguća misija danas je znatno bliže realnosti, te londonski klub dva izazova u aktuelnoj nedelji dočekuje kao testove koji će reći da li Murinjova četa ima štofa da konačno zapuši usta svih koji se godinama naslađuju činjenicom da decenijama unazad ovaj klub nije osvojio nijedan prestižni trofej.

Prvi od dva izazova za Totenhem je susret 5. kola Lige Evrope protiv LASK-a (četvrtak, 18.55), a gostovanje u Lincu osim što je karta za šesnaestinu finala internacionalnog takmičenja, biće i uvertira u drugi test - londonski derbi protiv Arsenala zakazan za nedelju od 17.30. Pobedom nad austrijskim predstavnikom Totenhem bi obezbedio plasman u narednu rundu i vratio se na pobednički kolosek sa kojeg je skrenuo remijem protiv Čelsija (0:0).

Drugi londonski derbi u nedelju dana predstavljaće novi veliki izazov za Pevce koji posle deset kola Premijer lige dele čeonu poziciju sa Liverpulom uz učinak od šest pobeda, tri remija i poraz. Iako je Totenhem fenomenalno otvorio domaći šampionat, Murinjo svoj tim još vidi kao "ponija" u trci za premijerligaški tron, dok znatno veće šanse klubu daje na međunarodnoj sceni.

"U trci smo za Ligu Evrope i to smo jedan od glavnih konja. Moram to da priznam. Engleski timovi u Ligi Evrope imaju važne uloge, ali dinamiku takmičenja menja priključenje trećeplasiranih klubova u grupnoj fazi Lige šampiona. To je nešto sa čime nikad nisam bio saglasan, ali tako je kako je. Umesto da idu kući, oni prelaze u Ligu Evrope", istakao je Murinjo pred duel sa LASK.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Otežavajuću okolnost u narednom susretu za Portugalca predstavljaće izostanak Harija Kejna, Serhija Regilona, Karlosa Vinisijusa i Erika Lamele koji nisu viđeni na treningu u Lincu, a Murinjo je potvrdio da je kvartet izostao zbog povreda.

"Ne verujem da postoje šanse da se Lamela oporavi do vikenda, dok za Kejna, Vinisijusa i Regilona postoji nada".

Kejn je u nedelju na Stamford Bridžu odigrao svih 90 minuta u remiju Totenhema i Čelsija, te je izostanak sa spiska raspoloživih snaga za duel Lige Evrope iznenadio javnost. Ipak, Murinjo nije hteo da govori o detaljima zdravstvenog stanja engleskog centarfora.

"Neću vam reći prirodu Kejnove povrede. Mislim da postoje dobre šanse da zaigra u nedelju. Ne želim da lažem niti da krijem bilo šta po pitanju toga da li će igrati ili ne. Moj je osećaj da će biti spreman za Arsenal".

Kadrovski problemi ponovo su pokrenuli pitanje Dele Alija i Gereta Bejla. Portugalski strateg još jednom je demantovao da ima nesuglasice sa Alijem, a potom se osvrnuo na status Bejla koji je od dolaska iz Reala bio starter na samo jednom susretu.

"Nemam problem ni sa jednim igračem. Status igrača nije posledica ličnog odnosa, mada su oni zadovoljni kad igraju. Kad je Bejl u pitanju, jedini problem je samopouzdanje koje mu nedostaje kako bi igrao dobro u nizu. Prošlost u kojoj nije sve bilo najbolje mora da ostavi iza sebe".

Dobra vest za trenera Pevaca je što se u trenažni proces vratio Tobi Aldervirld koji je zbog povrede mišića u susretu sa Mančester Sitijem propustio duele sa Ludogorecom i Čelsijem.

"Aldervirld će dobiti šansu, ali ne sutra. Za utakmicu protiv LASK nije čak ni među opcijama, još je u procesu oporavka koji protiče dobro i verovatno će biti u konkurenciji za nedelju. Ukoliko Tobi ne bude mogao da igra, nećemo plakati, postoje i druge opcije", rekao je Murinjo.

Totenhem posle četiri kola Lige Evrope ima tri pobede i poraz, dok je LASK ostvario po dve pobede i poraza, prvi duel u Londonu pripao je engleskom klubu (3:0).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.