Murinjo demotiviše De Brujnea: Ne kajem se što sam ga prodao, nije on karakter za Čelsi

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2015, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo demotiviše De Brujnea: Ne kajem se što sam ga prodao, nije on karakter za Čelsi

Čim je Mančester Siti zabacio udicu za 24-godišnjeg Belgijanca trener Plavaca se potrudio da stvari ne idu tako glatko

Ostrvo bruji već danima – Mančester Siti se sprema da potroši čak 80.000.000 evra na dovođenje Kevina de Brujnea iz Volfzburga. Bio bi to najskuplji transfer u istoriji britanskog fudbala. I sve to za igrača za kojeg Žoze Murinjo, njegov nekadašnji trener u Čelsiju, kaže da ga je mentalitet koštao uspeha na Stamford Bridžu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Murinjo je uostalom pre samo 18 meseci prodao 24-godišnjeg Belgijanca za iz ove perspektive "skromnih" 25.500.000 evra. De Brujne oduševio u Nemačkoj. U dresu Volfzburga postigao je deset golova, namestio još 22. Najveći klubovi odmah su se dali u lov. Ne i Čelsi. Murinjo se retko kad predomisli. Iako tvrdi da nije on bio taj koji je inicirao rastanak Plavaca i De Brujnea, već sam igrač.

"Želeo sam da ostane, ali on mi je rekao da nije u njegovom karakteru da se bori za svoje mesto u timu. Njemu je potreban tim u kome zna da će igrati svaku utakmicu. On mora da se oseća važnim. Nije želeo dilemu. Da li ću da igram ili ne? On želi poverenje, treba mu takva sigrnost", prisetio se Murinjo i nastavio dalje.

Kao da želi da De Brujnea ubedi da Siti nije pravi klub za njega? Kao da želi da ubedi Siti da De Brujne nije igrač koji donosi titule?

"Nije mi rekao da ne može da se bori sa pritiskom. Ne, rekao mi je da hoće da igra svaki vikend. Rekao sam mu da je ovo Čelsi, da je on vrlo mlad, da smo ove u tom trenutku imali Edena Azara, Huana Matu, Vilijana, Andrea Širlea. Nisam mogao da mu obećam da će igrati svaki vikend. Na startu sezone je igrao protiv Hala. I nedelju kasnije protiv Mančester junajted.  Za meč Superkupa u Pragu sam odlučio da ga ostavim van terenu. Na klupio je bio i u četvrtom meču. Nije bio srećan. Rekao mi je da nije srećan. Nije dobro ni trenirao. Govorio je: ’Ne mogu da dam više, jednostavno takav sam’. I prihvatio sam da je to njegov mentalitet i njegov izbor".

Rastali su se prijateljski.

"Bolje je bilo da ode ako Čelsi može da sklopi dobar posao nego da ostane nezadovoljan. Čelsi je sklopio dobar posao i on je bio srećan što ide. I ja sam srećan, jer je on dobar dečko. Ali nisu svi igrači isti. Nismo ni mi loše prošli. Kupili smo ga jeftino, prodali ga za fantastičnu cenu. Ako to sada uspe i Volfzburgu biće to fantastično i za njih", kazao je Murinjo.

Siti nije pominjao. Možda se samo uplašio De Brujnea? Pre će ipak biti da je već počeo sa svojim čuvenim misaonim igrama.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.