Muči se Janko: Šesti poraz Tipsarevića u nizu!

Izvor: Mondo, 02.Sep.2015, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muči se Janko: Šesti poraz Tipsarevića u nizu!

Maraton, pet setova, više od tri i po sata borbe, ali na kraju ipak poraz, šesti u nizu na ATP turu. Povratak Janka Tipsarevića tenisu ne ide lako.

Znao je Janko posle dve operacije stopala i odstranjivanja 80 odsto tetive koja vezuje petu i prste, zbog tumora koji se vraćao, da povratak u vrh ATP liste neće biti lak.

Ali, verovatno nije pomišljao da će biti ovako teško.

Naš sjajni teniser i veliki borac Janko Tipsarević ispao je u 1. kolu US Opena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iako je na terenu proveo tri i po sata pokušavajući da prekine niz loših rezultata započet još početkom maja ove godine.

Ipak, posle pet setova, morao je da čestita (31) Giljermu Garsiji Lopezu što ga je i treći put pobedio u međusobnim mečevima – 6:7, 6:4, 6:4, 3:6, 1:6.

GGL će se u narednoj rundi sastati sa Nikolasom Mauom, koji je rutinski izbacio visokog Amerikanca Sema Kverija.

Sam rezutlat govori o tome koliko je Tipsarević bio blizu plasmana u 2. kolo i pobede od 3:1, ali mu je nestalo i snage i koncentracije na ulasku u treći sat tenisa, što je 31. teniser sveta iskoristio i nadigrao tek 429. na planeti (po trenutnoj poziciji, ne po znanju i klasi).

Od kada je u 1. kolu Mastersa u Madridu, 2. maja, pobedio Vaseka Pospišila 2:1, Beograđanin je danas zabeležio i šesti uzastopni poraz. U međuvremenu gubio je od Tanasija Kokinakisa, Denisa Istomina, Alehandra Falje, Marsela Granoljersa Pujola i Roberta Bautiste Ahuta.

Garsija Lopez treći je Španac u nizu koji se našao na putu Tipsareviću.

Nešto ranije, par terena odatle, (22) Viktor Troicki iskoristio je ulogu favorita i zabeležio prvu pobedu na US Openu od 2009. godine.

Pročitajte opširnije o tome i prelistajte sve dosadašnje rezultate muškog singla, a bilo je poraza favorita i čak ŠEST odustajanja!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Šesti poraz Tipsarevića u nizu

Izvor: BanjalukaLive.com, 02.Sep.2015

Maraton, pet setova, više od tri i po sata borbe, ali na kraju ipak poraz, šesti u nizu na ATP turu. Povratak Janka Tipsarevića tenisu ne ide lako. Znao je Janko poslije dvije operacije stopala i odstranjivanja 80 odsto tetive koja vezuje petu i prste, zbog tumora koji se vraćao, da povratak u vrh...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.