Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2021, 00:10

Motagva se nada trećoj sreći, Komunikasiones "imitira" Eredijano i Saprisu

Konkakaf liga: Prvi meč drugog po snazi takmičenja u Severnoj, Srednjoj i Karipskoj Americi igra se noćas u Tegusigalpi

Sve je spremno za veliko finale Konkakaf lige 2021. i ponovo je jedan od takmaca za trofej Motagva iz Hondurasa, koja se nada trećoj sreći. Prvi meč bitke za drugi po važnosti pehar u okviru Severne, Srednje i Karipske Amerike igra se noćas u Tegusigalpi, gde će Motagvi na megdan da izađe Komunikasiones, dok je revanš zakazan za šest dana u Gvatemala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sitiju (01.00).

Konkakaf liga egzistira tek pet godina, a Motagva je stigla do trećeg finala. Prethodna dva izdanja koja su Plavi igrali su izgubili od Eredijana i Saprise, oba fudbalska kluba iz Kostarike. Sada je reč o sastavu iz Gvatemale, te veruju da će imati razloga za zaodovljstvo.

01.00: (2,15) Motagva (3,20) Komunikasiones (3,30)

Ali da bi to postalo stvarnost, moraće da budu bolji od Kremastih u 180-minutnoj seriji koja će početi u Tegusigalpa. Govoriti o Komunikasionesu i Motagvi znači govoriti o veličinama u oblasti Centralne Amerike. To su dva veoma cenjena kluba u svojim zemljama, a u okviru konkretnih dvoboja između njih, postoji mala prednost na strani ekipe iz Hondurasa. Na Konkakaf turnirima Plavi i Kremasti su se sukobili ukupno deset puta, od čega je Motagva ostvarila tri pobede naspram samo jedne Komunikasionesa, dok je šest mečeva završeno remijem.

Poslednji dvoboj između njih desio se prošle sezone u kvalifikacijama za Konkakaf ligu, kada je Motagva posle 2:2 tokom 90 minuta igre bila srećnija posle izvođenja jedanaesteraca. Tek da dodamo, na tom okršaju je izvedeno ukupno 36 penala.

Motagva je stigla do finala turnira pošto je napredovala zahvaljujući golovima u gostima protiv kanadskog Fordža (2:2, 0:0), dok je kroz tri dana očekuje revanš meč polufinala Aperture u Hondurasu sa Real Espanjom. Sa druge strane, Komunikasiones na meč dolazi pošto je u polufinalu savladao Guastatoju sa 3:1. U Torneo Aperturi Lige Nasional iz Gvatemale, Komunikasiones je završio na drugom mestu sa 44 boda, samo dva iza Antigve.

KONKAKAF LIGA - FINALE, PRVI MEČ

Četvrtak

01.00: (2,15) Motagva (3,20) Komunikasiones (3,30)

*** kvote su podložne promenama

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.