Modrić neće o Zlatnoj lopti: Ne zanima me to, samo da osvojimo Mundijal

Izvor: Sportske.net, 14.Jul.2018, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modrić neće o "Zlatnoj lopti": "Ne zanima me to, samo da osvojimo Mundijal"

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske spreman je za finalnu utakmicu Mundijala. Pre njenog početka održaće kratak govor na terenu.

Reprezentacija Hrvatske ispisala je najsvetliju stranicu u svojoj istoriji plasmanom u finale Mundijala koji se održava u Rusiji.

"Vatreni" su na korak od "boginje", a na putu ka besmrtnosti izabranicima Zlatka Dalića stajaće selekcija Francuske.

Novinarima se pred sutrašnje finale obratio kapiten reprezentacije Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Luka Modrić, momak koji je na početku karijere bio osporavan zbog svoje fizičke konstitucije pa ga je čak Hajduk odbio kada im je bio nuđen.

"Iskreno nemam ništa posebno da kažem. Nikada nisam sumnjao u sebe, ja sam uvek verovao i hvala Bogu, a te stvari su samo dodatna motivacija. Nisu me te stvari opterećivale", rekao je Modrić.

Posle svega što je uradio u karijeri Luka je došao u situaciju da ga mnogi već proglašavaju favoritom za osvajanje "Zlatne lopte".

"Stvarno sam fokusiran samo na uspeh reprezentacije. Godi... Ako Bog da, da osvojimo. Da se ne ponavljamo, stvarno me zanima samo reprezentacija, ne individualne stvari", rekao je Modrić.

Nakon toga su došla na red pitanja vezana isključivo za Svetsko prvenstvo i veliki uspeh koji je ostvaren na čelu sa Zlatkom Dalićem.

Aktuelni selektor preuzeo je reprezentaciju pred baraž i doveo je do finala Svetskog prvenstva.

"Došao je u trenutku gde je bio upitan plasman na Svetsko prvenstvo. Pre prve utakmice razgovorom nam je dokazao da smo i dalje veliki igrači, bez obzira na malu krizu. Doneo je mir i samopouzdanje. Godi iskrenost i pristup svakom igraču. Dalić je sjajan, ne samo kao trener nego kao osoba", dodao je Modrić.

Kao kapiten Luka će sutra predvoditi svoj tim prilikom izlaska na teren, a pre samog početka će morati da održi kraći govor.

"Videćemo kako mi dođe. Ne smišljam govore, već kažem šta mi dođe u tom trenutku. Biće emotivno, ali probaćemo da emocije ostavimo po strani. A govor – videćemo", istakao je kapiten "Vatrenih".

Posebna priprema za finalni meč ne postoji.

"Nemam poseban način za pripremu utakmica. Svako se priprema na svoj način. Ne treba ništa menjati. Ništa spektakularno, samo nastaviti kao i do sada", zaključio je Luka Modrić.

Finale Svetskog prvenstva u Rusiji između selekcija Francuske i Hrvatske igra se u nedelju od 17 časova.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.