Mitrović: Protiv Baskonije imamo motiv više

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2017, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Protiv Baskonije imamo motiv više

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je danas da će njegova ekipa imati motiv više protiv Baskonije zbog toga što je španski klub pobedio u prvoj utakmici.

"U prvom meču su nas potpuno nadigrali, bez ikakve šanse da preokrenemo. To je motiv više da odigramo dobru utakmicu i uradimo sve ono što nismo u Beogradu, i dođemo do pobede koja bi bila ogromna, uostalom kao i svaka u ovogodišnjoj Evrolige", rekao je Mitrović za klupski sajt.

Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će u utorak gostovati Baskoniji u 19. kolu Evrolige, u kom će pokušati da ostvare šestu uzastopnu pobedu u tom takmičenju.

Mitrović je veoma pohvalno govorio o narednom rivalu, za koji je kazao da je to ekipa koja igra lepu košarku, "izvanredno u kontinuitetu" već dve godine i da je lepo gledati je.

Crveno-beli će biti oslabljeni neigranjem Nemanje Dangubića, koji se povredio u duelu sa Makabijem, zbog čega je propustio i utakmicu Jadranske lige protiv Igokee.

Centar srpskog kluba Milko Bjelica rekao je da ekipa dobrog raspoloženja ide u Španiju.

"Slede nam dve utakmice u tri dana, ponavlja se ono što smo već radili u dva navrata ove sezone u Evroligi. Idemo u Španiju u dobrom raspoloženju i gotovo kompletni, nema povređenog Dangubića, ali svi ostali smo zdravi, i želimo da odigramo dobru utakmicu protiv Baskonije", rekao je Bjelica.

On je naveo da pobede daju ekipi na samopouzdanju i da će njegov tim pokušati da u Vitoriji igra kao i do sada.

"Baskonija već drugu sezonu zaredom igra izvanredno, igrali su završni turnir Evrolige prošle sezone i ove godine zabeležili mnogo pobeda. Plasman na tabeli pokazuje o kakvoj ekipi se radi. Nadigrali su nas u Beogradu, ali to je davna prošlost, ovo je nova utakmica", kazao je Bjelica.

Meč će se igrati sutra od 21.30 u Vitoriji. Zvezda će u Vitoriju doputovati kasno večeras, letom za Bilbao preko Frankfurta, a treniraće samo na dan utakmice.

Alonso: Crvena zvezda trenutno igra najbolje u Evroligi

Trener košarkaša Baskonije Sito Alonso izjavio je danas da očekuje izrazito težak meč protiv Crvene zvezde jer, kako je naglasio, protivnik je ekipa u trenutno najboljoj formi u Evroligi.

"Crvena zvezda trenutno igra najbolje u Evroligi, pobedila je velike timove kao što su Makabi, Žalgiris, Real i CSKA. To nije tim koji se samo takmiči, već bez dileme jedan od najboljih u Evroligi, posebno u aspektu dinamike i agresivnosti", rekao je Alonso na konferenciji za medije.

Alonso smatra da je Zvezda pogodila sa poslednjim novajlijom Dionom Tompsonom i dodatno pojačala unutrašnju liniju, pored Milka Bjelice i Ognjena Kuzmića.

"Zvezda igra veoma jaku odbranu, jednu od najboljih koju sam ikada video. Savršeno znaju gde stoje, lopta ide brzo i prave odlične rezultate ove sezone. Ipak, svesni smo da možemo da pobedimo bilo koga i moramo da pružimo veliki napor da bismo slavili".

On je kazao da je neizvestan nastup Tornikea Šengelije zbog povrede, nakon što je propustio prethodna dva meča.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.