Milunović: Pokazali smo se u dobrom svetlu; Degenek: Izvukli smo pouke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2020, 08:51

Milunović: Pokazali smo se u dobrom svetlu; Degenek: Izvukli smo pouke

Crvena zvezda je na startu Lige Evrope poražena u Nemačkoj od ekipe Hofenhajma, a  defanzivci Nemanja Milunović i Miloš Degenek izjavili su posle meča da se Zvezda pokazala u dobrom svetlu.

"Naravno da rezultat od 2:0 menja utisak o čitavom meču, ali kada pred kraj utakmice krenete da jurite rezultat od 1:0 i kada se „otvorite“ onda lako primate gol, iako mislim da nismo to zaslužili. Momci su se borili, pokazali smo se u dobrom svetlu tokom većeg dela meča. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Međutim, to je Evropa, moramo da koristimo naše šanse. Izvlačimo pouke iz svega i idemo dalje", naglasio je Milunović.

Zvezdin štoper ističe da nije tako jednostavno doći u Nemačku i odigrati dobru utakmicu.

"U Evropi nemamo toliko prilika kao u domaćem šampionatu, moramo svaku izglednu šansu pretvarati u gol. Ne treba da padamo, već da idemo još jače. Hofenhajm igra Bundesligu, jednu od najjačih u Evropi, i veoma su dobra ekipa. Doći ovde u Nemačku i odigrati dobru utakmicu za mene i nije tako jednostavno. Momci su pokazali da smo zasluženo ovde, u grupnoj fazi Lige Evrope".

Defanzivac ističe da se ekipa mora naviknuti na brz ritam utakmica kao i da se tim okreće prvom narednom rivalu.

"Profesionalci smo. Ulazimo u paklen ritam četvrtak-subota-četvrtak i moramo se naviknuti na taj prelaz sa Superlige na Ligu Evrope. Sada igramo dve utakmice na Marakani i to je naša prednost, iako će nam faliti navijači na oba meča. Pokazali su i ovde u Nemačkoj da su uvek uz nas, došli su ispred hotela da nam daju podršku. Okrećemo se prvenstvu i prvo razmišljamo o sledećem meču, pa tek onda o narednom rivalu u Evropi", podvukao je Milunović.

Degenek: Izvukli smo pouke

Defanzivac Miloš Degenek je istakao da je poraz nezaslužen.

"Bili smo opasni, imali smo mnogo dobre šanse. Zaslužili smo minimum bod, ali izvlačimo pouke iz ovog meča i možemo da idemo u Beograd, ne kao da smo zadovoljni, ali ne ni kao „mrtvi“. Dobro smo odigrali, smatram da možemo da pobedimo Hofenhajm u Beogradu. Videćemo šta će biti. Krivo mi je zbog poraza, svi smo bili dobri, bilo je opet mladih igrača koji će da rastu iz meča u meč i ovo će da im posluži kao veliko iskustvo", počeo je Degenek.

Uželeo se defanzivac evropskih utakmica na Marakani.

"Mnogo nam znači domaći teren, a mi praktično od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona samo idemo na gostovanja. Nova utakmica nas već u nedelju očekuje, pa onda i Liberec sledećeg četvrtka, treba da se oporavimo i što bolje spremimo za to", zaključio je Zvezdin štoper.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.