Izvor: MozzartSport.com, 10.Jun.2020, 23:30

Milošević: Znali smo da Zvezdini štoperi teško mogu da čuvaju Sadika

“Poslednja linija odigrala je fenomanalna, pa se nisam bojao“, kaže Partizanov šef struke

Tri utakmice, dve pobede, a nijedan primljen gol. Nije ni čudo što su Grobari ovacijama ispratili Sava Miloševića u svlačionicu posle polufinala Kupa Srbije. Partizan će se za dve sedmice boriti za trofej, a i ako ga ne osvoji kao satisfakcija će mu ostati saznanje da je u tri ovosezonska okršaja sa Crvenom zvezdom svaki put sačuvao mrežu netaknutom.

Dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << razloga da se trener crno-belih osmehuje.

"Nisam nijednog trenutka imao strah", uverava Milošević posle 1:0 u susretu sa šampionom države. "Moji momci na terenu su bili koncentrisani, poslednja linija odigrala je fenomenalno, sva četvorica su delovala tako da se nisam bojao. Plus, Šćekić i Zdjelar ispred njih. A tih šest momaka je izuzetno teško proći. Obračunajte broj minuta bez primljenog gola protiv najvećeg rivala u državi. I to nešto govori. U svlačionici sam im rekao da bih bio ponsan i da su izgubili".

Polufinalni obračun u Humskoj odlučila je majstorija Umara Sadika, ali i pre nego što je Nigerijac bacio na zemlju Miloša Degeneka, sve lopte su išle na njega. I to duge, što je napomenuo Dejan Stanković rekavši da je "50 lopti išlo na Partizanovog špica".

"Mi se jesmo opredelili da igramo na Sadika, jer smo znali da njihovi štoperi teško mogu da ga čuvaju. Što se ispostavilo tačnim. Dosta nam je doneo. A to sa dugim loptama nije opredeljenje, već deo taktike. I to samo jedan deo".

Milošević je nadmudrio Dejana Stankovića, ali nije poleteo, već je pronašao reči utehe za kolegu.

"Stanković mi je čestitao, sve je bilo fer i sportski, rekao sam mu da su karijere fudbalera i trenera sastavljene od pobeda i poraza. Kazao sam mu da digne glavu, jer su oni kao ekipa i on kao trener nekoliko meseci iza nas. Biće još dosta ovih stvari. I za mene i za njega".

Ocena susreta je i te kako visoka, bar iz Partizanovog ugla.

"Dosta kvalitetna utakmica. Zasluženo smo dobili, opet se pokazalo da ova ekipa igra najbolje kad je najteže. Imamo taj mod u glavi da kad je teško momci reaguju najbolje. Ne volim da izdvajam pojedince, ali i starteri i rezervisti su igrali za svaku pohvalu. Prema šansama, a i svemu što smo pokazali zaslužili smo da prođemo. Sa svime sam zadovoljan, osim što nismo još osvojili trofej. Ponosan sam na svoj tim".

Kao što su Grobari aplaudirali Miloševiću, tako i on njima otpozdravlja.

"Hvala navijačima na fenomenalnoj podršci. Svojski su se potrudili da pomognu momcima, oni su im vratili na podršci. Moramo svi u klubu prema navijačima da izrazimo zahvalnost".

Milošević je u drugom poluvremenu ispucao pravo na tri izmene, pa i da se, posle Stojkovića, još neko povredio ili da je meč otišao u penale ne bi imao mogućmnost da reaguje.

"Uvođenjem Nemanje Stevanovića smo ostali bez prava na dodatnu zamenu, ali nisam brinuo, jer je Neca specijalista za penale i razmišljao sam da će ih dobro braniti, ako pre toga primi gol. Bio sam miran".

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.