Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2020, 12:22

Milojevićev najveći rival aktivirao transfer bombu iz Lisabona, igraču ugovor života

Pare idu i madridskom Ateltiku

Prelazni rok je gotov u većini poznatih i platežno moćnih fudbalskih sredina, a trguje se još samo u Južnoj Americi i arapskom svetu. Upravo su arapski klubovi čekali kraj pijace u Evropi da bi mogli da proberu i plate ono što je ostalo. To se pre svega odnosi na saudijske klubove koji su najbogatiji u regionu.

S obzirom da fudbaleri uglavnom biraju Evropu pre Saudijske Arabije osim ako nije značajno veća razlika u finansijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << delu ponude, arapski klubovi su primorani da plaćaju više nego konkurencija da bi privoleli igrače na transfer. Sada, kada je prelazni rok u Evropi gotov, Arapi imaju bolju pregovaračku poziciju i mogu da pošalju ponudu „uzmi ili ostavi“.

Tako je i najveći saudijski klub Al Hilal čekao finiš tamošnje pijace da aktivira transfer bombu prelaznog roka u Arabiji. Velikan iz Rijada je prema pisanju lokalnih i portugalskih medija završio transfer argentinskog napadača Lusijana Vijeta iz lisabonskog Sportinga. Nekadašnji golgeter Valensije, Viljareala, Atletiko Madrida, Sevilje i Fulama danas stiže u Rijad, čekaju ga lekarski pregledi i potpis ugovor sa najtrofejnijim saudijskim klubom.

Al Hilal je pristao da Sportingu plati čak 8.000.000 evra na ime obeštećenja za Vijeta. Plus će portugalskom velikanu da pripadne i 25 odsto od naredne Vijetove prodaje. Portugalci su tako uspeli da vrate deo uloženih sredstava u kupovinu Vijeta. Pre godinu dana su madridskom Atletiku platili 7.500.000 evra za 50 odsto ugovora Argentinca. To znači da polovina od Al Hilalovog obeštećenja sada ide Madriđanima. Sporting i Atletiko će podeliti po 4.000.000 evra, ali za lisabonske Lavove je bitno da su se rešili Vijetovog visokog ugovora od 3.000.000 evra po sezoni na bruto nivou (njemu je išlo 1.400.000 beto). Bio je najplaćeniji igrač u timu, a nije bio čak ni starter tako da je bio nepotreban trošak.

Igrač neće žaliti za platom iz Lisabona jer će u Saudijskoj Arabiji zarađivati skoro tri puta više više. S obzirom na njegove kvalitete, može da se kaže da je izboskovao ugovor života. Za tri sezone u Al Hilalu će mu pripasti 13.000.000 evra neto (nešto više od 4.300.000 evra po szeoni) što je sjajna plata i za evropske uslove.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.