Milojević: Imamo plan i nećemo kalkulisati

Izvor: RTS, 13.Feb.2018, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Imamo plan i nećemo kalkulisati

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da neće kalkulisati na domaćem terenu i da će ekipa igrati na pobedu protiv CSKA iz Moskve u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.
Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i moskovskog CSKA igra se u utorak od 18 sati. 

"Dobro smo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se spremili, jedva čekamo da počne drugi deo sezone. CSKA dolazi iz Lige šampiona, jaka je i iskusna ekipa, došao je Musa i doneo kvalitet u napadu, baš ono što je im nedostajalo. Daćemo sve od sebe, borićemo se, a ulogu favorita prepustiću CSKA", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".
On je dodao da ima dileme oko startnih 11, ali da nema problem oko povreda igrača jer se Ričmond Boaći oporavio.
"Boaći je trenirao i videćemo u kom je stepenu spremnosti. Dileme oko sastava uvek postoje, danas na treningu bi više trebalo da bude poznato."
Na pitanje da li mu je duel sa CSKA najveći u trenerskoj karijeri, Milojević je potvrdno odgovorio, ali uz napomenu zbog toga što je naredni.
"Smatram da mi je svaka naredna utakmica najveća u karijeri. Tako gledam na stvari. U ovom trenutku je CSKA, onda ide prvenstvo, pa čak i prijateljska mi je najbitnija. Govorim isto i igračima."
Prema njegovim rečima, crveno-beli će se držati dosadašnjeg plana igre kako bi eliminisali CSKA.
"Došli smo do eliminacione faze na lep način, apsolutno zasluženo, borimo se da uđemo među 32 najbolje ekipe u Ligi Evrope. Ovo je prvo poluvreme, igra se najmanje 180 minuta i u fudbalu je sve moguće. Nisam od trenera koji kalkulišu, imamo plan igre i u suprotnom bi bilo pogrešno."

Milojeviću se ne dopada što se mnogo priča o Geloru Kangi, novom fudbaleru praške Sparte, verujući da postoje rešenja da se nadomesti njegov odlazak.
Dotakao se i odluke Uefe da uvaži žalbu Zvezde kako bi dočekala CSKA sa navijačima.
"Pribojavali smo se odluke, nismo bili 'ni živi ni mrtvi'. Bogu hvala, želja nam se ispunila, zbog čega se zahvaljujem ljudima iz kluba i Uefe. Zvezda je bila najgledanija u Ligi Evrope i sada naše navijače čeka spektakl. Beograd i Srbija zaslužuju ovo, veliki događaj, a igrači moraju da budu koncentrisani u takvom ambijentu."
On je u ime celog kluba izrazio saučešće porodici preminulog glumca Nebojše Glogovca, inače velikog navijača crveno-belih.
"Jako teško nam je sve palo, bio je vrhunski čovek i glumac", dodao je on.
Zvezdin fudbaler Branko Jovičić, koji dobro poznaje protivnika još iz vremena kad je nosio dres ruskog Amkara, ističe da se crveno-beli i te kako pitaju u predstojećem dvomeču.
"Dugo su u vrhu ruskog i evropskog fudbala, često igraju u Ligi šampiona. Čeka nas spektakl, vlada odlična atmosfera u ekipi. Ništa nismo uradili do sada, ovo je Zvezda i očekuju se pobede. Možemo da se ravnopravno nosimo sa CSKA", rekao je Jovičić.
Prema informacijama iz kluba preostalo je još 5.000 ulaznica za sve tribine i sigurno je da goste, koje će bodriti 500 navijača, čeka vruća atmosfera punog stadiona "Rajko Mitić".
CSKA bez Alekseja Berezuckog i Šenikova
Fudbaleri moskovskog CSKA biće bez povređenih Alekseja Berezuckog, Georgija Šenikova i Timura Žamaletdinova.
Trojica fudbalera ostala su na pripremama u Španiji, gde se CSKA sprema za drugi deo sezone i gde se ekspedicija tog kluba vraća dan posle utakmice sa Crvenom zvezdom.
Trener "armejaca" Viktor Gončarenko u Beogradu računa na 20 fudbalera: golmane Igora Akinfejeva, Iju Pomazuna, Georgija Kirnaca, defanzivce Vasilija Berezuckog, Marija Fernandeza, Kirila Nabapkina, Viktora Vasina, Sergeja Ignaševiča, veziste Pontusa Vernbloma, Aleksandra Golovina, Alana Cagoeva, Bibrasa Natha, Konstantina Kučaeva, Astemira Gordušenka, Ketaga Hosonova, Georgija Milanova, Kristijana Bistrovića, kao i napadače Ahmeda Musu, Vitinja i Fedora Čalova.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji u Gani: Boaći ne igra protiv CSKA

Izvor: B92, 13.Feb.2018

Ričmond Boaći, najbolji igrač i strelac Crvene zvezde, neće igrati u meču šesnaestine finala Lige Evrope protiv moskovskog CSKA...Sportski portal iz Gane, čiji je Boaći reprezentativac, 'Ghanasoccernet' navodno je stupio u kontakt sa igračevim menadžerom Oliverom Arturom i došao do saznanja...

Nastavak na B92...

Milojević: "Dobro je da smo stvarali šanse, a ući će kad bude najpotrebnije"

Izvor: Sportske.net, 13.Feb.2018

Trener Zvezde kaže da je očekivao i ovakvu utakmicu i ovakvog protivnika. Drago mu je da tim stvara šanse, a ući će kad bude trebalo...Trener Crvene zvezde Vladan Milojević veruje da je važno da je njegov tim stvarao šanse protiv CSKA, a realizacija će se popraviti treningom. Šanse su iste...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.