Izvor: Danas, 11.Jan.2016, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miler omogućio prvenac u 2016

Beograd - - “Sevale” su u LJubljani košarkašima Crvene zvezde slike iz duela sa Efesom i Cedevitom pred kraj meča protiv Olimpije; za treptaj oka crveno-beli su obezvredili prednost od 16 poena na pet minuta do kraja utakmice; domaćin je serijom 12:0 bio u prilici da na 70. rođendan na volšeban način dođe do preokreta, ali je pribrani Kvinsi Miler odbio poslednje napade Olimpije omogućivši sa 25 poena i devet skokova prvenac saigračima u 2016. posle tri vezana poraza.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
Zvezda je u prvom poluvremenu ponovo “cedila suvu drenovinu” uporno spuštajući loptu ka Cirbesu, što je olakšalo posao domaćinu da pročita sistem igre rivala u uvodnih 20 minuta. Da balans između unutrašnje i spoljne linije srpskog šampiona ove sezone traje duže od maksimalnih 10 minuta po meču crveno-beli bi se prošetali kroz LJubljani, što su ilustrovali u trećoj deonici, međutim mlitavim koracima bez ravnoteže jedva su se provukli da posle prvih 20 minuta od strane trenera Radonjića ne budu izbačeni kroz vrata sporednog ulaza u “Stožicama”. Domaćin je šutevima sa distance, najviše preko Zagorca (3/5), koji je odlično širio igru sa mesta četvorke, bio u prednosti sve do 17. minuta kada je Zvezda konačno materijalizovala kvalitet pod košem u vidu tandema Cirbes-Miler. Pomenuta treća deonica ulila je dodatno poverenje navijačima crveno-belih da ovu sezonu “neće pojesti skakavci”. Micić je dirigovao igrom, širina u napadu dobila je na značaju nakon pet vezanih trojki u režiji Gudurića, Miilera (po dve) i pomenutog Micića; gosti su prebacili prednost na plus 16 sredinom poslednje deonice, a onda je neko ugasio svetlo u Zvezdinom napadu. Domaćini su vešto sakrili “prekidač”, a potragu je pojačao Radonjić na tajm-autu kritikama “Je li gotovo, je li gotovo!!!”, podsetivši izabranike na ishod “dobijenih” duela sa Efesom i Cedevitom. Stegla su se srca Lazića i saigrača, ali je Miler, junak sinoćne utakmice, trojkom na 27,6 sekundi pre kraja utakmice naterao domaćina da baci “beli peškir”. Na samo dva dana do meča sa Panatinaikosom u četvrtak u Atini Zvezdi preostaje da u rekordno kratkom roku ubrza igru i poveća produktivnost spoljne linije.

Prerano za kraj

- Na početku nam je nedostajala energija, ali to je i normalno, s obzirom na ovaj ritam utakmica. Potom smo zaigrali dobro u odbrani i pametno u napadu. Pomislili smo da je kraj, pa se Olimpija vratila u igru. U finišu smo, ipak, uspeli da pokažemo snagu i da pobedimo. Olimpiji čestitam jubilej i želim im sve najbolje - naveo je Dejan Radonjić
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.