Izvor: TvojPortal.com, 07.Okt.2012, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanski "Derby della Madonnina"

Tvoj portal
U danu kada se sastaju Barselona i Real Madrid, igraće se i veliki milanski derbi između Milana i Intera (20.45h).
Za razliku od "El Klasika", milanski "Derby della Madonnina" predstavljaće duel dva velikana koja prolaze kroz period teške tranzicije koju prate slabe igre i rezultati.


Vicešampion Milan je tek 11. na tabeli sa tek sedam bodova iz šest kola. Sa druge trane, Inter je očajno krenuo, ali je sa tri pobede u četiri poslednja kola stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << do trećeg mesta sa 12 bodova.
Biće ovo 179. okršaj u Seriji A, gde Inter ima šest pobeda više (66-52-60), a ukupno 293. međusobni meč, gde prednost ima Milan (111-77-104).
Poslednjih šest sezona ekipe su u serijama dobijale derbije, prvo je Inter slavio u tri, pa Milan u dva, pa Inter ponovo u tri, potom su se "rosoneri" revanširali istom merom, da bi poslednja dva derbija pripala "neroazurima", sa 1:0 i 4:2.
"Rosoneri" su prodajom Tijaga Silve i Zlatana Ibrahimovića ostali bez najboljih igrača za ovu sezonu, pa su i rezultati shodni tome. Osim Stefana El Šaravija, ni jedan drugi igrač "crveno-crnih" se nije pokazao kao dostojan dresa sedmostrukog šampiona Evrope.
Sa druge strane, Inter igra možda i tipično za sebe, očajno je krenuo, te ostvario nekoliko neubedljivih pobeda koje su uz slabu konkurenciju u italijanskom fudbalu omogućile da "neroazuri" stignu do treće pozicije. Čovek koji bi trebalo da napravi razliku na terenu je igrač koji je do nedavno bio ljubimac rivala, Antonio Kasano.
S obzirom da je Milan domaćin, očekuje se veliki pritisak na momka koji je prilikom prelaska u Inter tokom leta izjavio da će konačno igrati za tim koji voli. Zvižducima i uvredama sa tribina na račun Kasana nada se i njegov novi saigrač u napadu Dijego Milito.
"Neprijateljska reakcija neće biti problem. Naprotiv, napraviće mu veliku uslugu. On se probudi u takvim uslovima. Ako i jeste nervozan, on to zaista dobro krije, smeje se i šali tokom treninga. Ima previše iskustva da bi mu takva situacija pravila problem", istakao je Argentinac koji je objasnio koliko je Kasano važan u igri Intera (četiri gola u šest kola).
"Kasano 'čita' igru kao niko drugi. Može da razbije bilo koju igru, u stvari, on uživa da asistira više nego u golovima. Pratiti ga kako se kreće dok ima loptu je ključna stvar kada igrate sa njim. Upoznajemo se sve bolje kako vreme prolazi, iako to nikada nije ni bilo pitanje", rekao je Milito.
Oba tima u meč ulaze posle uspešnih gostovanja na istoku Evrope protekle nedelje. Milan je pomalo neočekivano savladao Zenit u Sankt Peterburgu u Ligi Šampiona (3:2), dok Inter nije imao problema protiv Neftčija u Ligi Evrope (3:1).
Inter će biti oslabljen neigranjem lidera na terenu Veslija Snajdera, dok još nisu dovoljno spremni Rodrigo Palasio, Dejan Stanković i Mekdonald Mariga. Još nije siguran nastup Kristijana Kivua.
Milan je i dalje bez napadača Pata, što znači da će uz El Šaravija golu Intera pretiti prošlosezonski centarfor "neroazura" Đampaolo Pacini. Masimilijano Alegri, kome se klupa ozbiljno drma, ne može da računa na Didaka Vilu, Sulija Muntarija i Rodnije Strasera.

Nastavak na TvojPortal.com...






Povezane vesti

Krkić: Jedva čekam meč sa Interom

Izvor: B92, 07.Okt.2012

Fudbaler Milana Bojan Krkić rekao je da jedva čeka da oseti atmosferu derbija "Dela Madonina"...Rosonesi' igraju protiv gradskog rivala Intera u nedelju od 20.45, u meču u kojem oba tima žele pobedu, Milan kako bi izašao iz postojeće krize rezultata u klubu, a Inter kako bi zadržao korak za vodećim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.