Milanovo čudo - Kako potrošiti pola milijarde evra i boriti se za opstanak!

Izvor: Sportske.net, 04.Nov.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanovo "čudo" - Kako potrošiti pola milijarde evra i boriti se za opstanak!

Novi poraz, Pioli priča o dobroj igri. Realnost, bačen novac ponovo u prelaznom roku, ovaj Milan je bliži Seriji B nego Evropi. Loše vesti tek stižu.

Sinoć su fudbaleri Milana ponovo razočarali svoje navijače novim porazom.

Inzagijevi izabranici su uspeli da slave sa 2:1 na "San Siru" što je bila prva pobeda Lacija u prethodnih trideset godina na stadionu Milana. Milanezi sada zauzimaju jedanaesto mesto u Seriji A sa trinaest osvojenih bodova iz jedanaeset odigranih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << mečeva.

Ipak Pioli nije bio pesimističan posle novog neuspeha.

"Kako ja vidim stvari ovaj tim je sve bolji i bolji. Naravno, za tabel i situaciju je bila bitna pobeda, ali igra je bila tu večeras", izjavio je Pioli za Skaj Sport.

Jedan igrač ga je ipak izneverio.

"Tačno je, dosta sam više očekivao od Leaa. Kada je ulazio plan je bio da nam da na brzini, energiji da  radi za tim. Ima veliki potencijal, ali mora da pruži više. Njegov učinak večeras nije bio po standardima", završava Pioli.

Međutim mediji su jasni, Milan čeka borba za opstanak, pogotovo što su sledeća dva meča pre i posle pauze, Juventus i Napoli.

Kao glavni krivci navode se Boban i Maldini, odnosno njihova letnja pojačanja. Potrošili su 90 miliona evra, jedino je sada Teo Ernandez standardan, iako kod Đampaola nije igrao. Ostali, Leao, Krunić, Benaser, Rebić deluju kao promašene investicije.

Milan je za tri godine potrošio oko pola milijarde evra. U prethodna dva leta, pre ovog ulagano je po 200 miliona, sećate se transfera Bonućija, Iguaina, Kaldare, Pjonteka, Pakete, Kalinića, Kesija, vlasnici su bili prvo Jonhong Li, a zatim fon Eliot.

Stigao je i Gazidis iz Arsenala kako bi sredio finansije, ali zbog manjka rezultata, "Rosoneri" gube veliki novac.

Prošlogodišnje peto mesto nije bilo dovoljno, Gatuzo je oteran, Milan je odustao od LE, kako bi ispeglao finansije i koncentrisao se na šampionat.

U ovom trenutku šest bodova su iznad zone ispadanja, večeras igraju SPAL i Sampdorija, pobednik će im se približiti. Kako rekosmo, ako izgube od Juventusa i Napolija naredna dva meča, što je verovatnije nego da iznenade, borba za opstanak postaće realnost...

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.