Milan i Juve nastavili trku, gol Tomovića (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Apr.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan i Juve nastavili trku, gol Tomovića (VIDEO)

Juventus i Milan su nastavili šampionsku trku ubedljivim pobedama u gostima. Lider je u sjajnoj seriji, torinska Stara dama je zadržala tri boda viška u odnosu na aktuelnog prvaka, tri kola pre kraja Serije A.
Crno-beli su lako izašli na kraj sa Novarom, koju još samo teorija drži u elitnom društvu. Domaće je načeo Crnogorac Mirko Vučinić u 16. minutu, a prednost je duplirao Borijelo pet minuta pred odlazak na odmor.


szólj hozzá: Novara Juventus 0:4 ALL GOALS
Sličan scenario viđen je u nastavku meča, samo što je ovoga puta najpre pogodio Arturo Vidal, a potom još jednom raspoloženi Vučinić. Kod domaćih Srbin Ivan Radovanović je u igru ušao u 68. minutu.
Sijena je bila nemoćna protiv Milana. Gosti su četiri puta savladali domaće, za koje je branio Željko Brkić. Nekadašnji golman Vojvodine je najpre kapitulirao u 26. minutu, a strelac je bio povratnik na teren, Antonio Kasano. Samo tri minuta kasnije isti igrač je učestvovao u akciji kod gola, ovoga puta kao asistent Ibrahimoviću.
U nastavku je tračak nade domaćima doneo Bogdani sedam minuta pre kraja, ali je u nadoknadi vremena Brkić još dva puta morao da vadi loptu iz svoje mreže. Savladao ga je Noćerino u 90. minutu, a u poslednjim trenucima susreta još jednom Ibrahimović.

szólj hozzá: Siena Milan 1:4 ALL GOALS
Inter je ponovo u trci za Evropu, a ekipa Dejana Stanković može čak i do Lige šampiona. Do tri boda protiv Ćezene na Đuzepe Meaci došli su posle preokreta. Gosti su poveli golom Kećarelija u 57. minutu, ali su samo dva minuta kasnije zatresli i sopstvenu mrežu (Von Borgen). Pobedonosni pogodak delo je Zaratea, u 72. minutu. Stanković nije igrao zbog suspenzije.
Leće je imalo priliku da skoči „iznad crte”, ali su izgubili od Parme pred svojim navijačima. Gosti su stekli dva gola viška, precizni su bili Đovinko i Paleta, a nadu domaćima doneo je srpski reprezentativac Nenad Tomović. Do kraja Leće je samo ostalo sa desetoricom, isključen je Espozito.
U startnoj postavi Fiorentine bila su trojica nekadašnjih igrača Partizana, Adem Ljajić, Stevan Jovetić i Matija Nastasić. Ipak, na gostovanju Atalanti nisu uspeli da zatresu mrežu Konsiljija, a primili su dva gola za lagan poraz.
Đenova je u poslednjih šest kola osvojila samo dva boda. Tim srpskog reprezentativca Boška Jankovića je u ogromnim problemima i u preostala tri kola će se grčevito boriti za opstanak sa Lećeom.
Novi neuspeh Đenova je doživela u Bolonji. Domaći su poveli u 24. minutu golom Portanove, a samo 14 minuta kasnije prednost je duplirao Ramirez.
Tračak nade Đenovljanima da mogu nešto da ućare iz ovog susreta doneo je Palasio u 59. minutu, ali je Mađar Garič vratio dva gola viška Bolonji. Do kraja meča Đenova je samo uspela da ublaži poraz golom Žorkere. Janković nije bio ni na klupi za rezervne igrače.
Semafor 35. kola Serije A:
Bolonja – Đenova 3:2 (Portanova 24, Ramirez 38, Garič 67 – Palasio 59, Žorkera 77)
Atalanta – Fiorentina 2:0 (Denis 11, Bonaventura 51)
Inter – Ćezena 2:1 (Obi 59, Zarate 72 – Ćekareli 57)
Leće – Parma 1:2 (Tomović 83 – Đovinko 67, Paleta 82)
Novara – Juventus 0:4 (Vučinić 16, 64, Borijelo 40, Vidal 50)
Sijena – Milan 1:4 (Bogdani 83 – Kasano 26, Ibrahimović 29, 90+2, Noćerino 90)
Udineze – Lacio (20,45)

Subota:
Kaljari – Kjevo 0:0
Palermo – Katanija 1:1 (Mikoli 47 – Legrotalje 25)
Roma – Napoli 2:2 (Markinjo 41, Simplisio 88 – Zunjiga 49, Kavani 67)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.