Mikec i Arunović ponovo najbolji strelci Srbije

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 14:37

Mikec i Arunović ponovo najbolji strelci Srbije

Streljački savez Srbije saopštio je da su Damir Mikec i Zorana Arunović izabrani za najbolje strelce Srbije u 2023. godini.

Priznanje za najboljeg trenera godine u Srbiji ponovo je osvojio Goran Mikec, Damirov brat i trener, naveo je Streljački savez Srbije.

Mikec je 2023. godine postao evropski prvak i svetski vicešampion pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji.



"Jedan je od svega nekoliko strelaca koji su u 2023. došli do pobedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postolja i na evropskom i na svetskom šampionatu u pojedinačnoj disciplini. U riznicu je dodao i zlato na Svetskom kupu u Limi", naveo je Streljački savez Srbije u saopštenju.

Zorana Arunović je na Svetskom kupu u Kairu osvojila srebro, dok je na finalu Svetskog kupa u Dohi bila na korak od odličja, zauzevši četvrto mesto.

Oboje su zabeležili po nekoliko plasmana u finala na velikim takmičenjima, a osvojili i medalje u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu.

Niz odličnih rezultata koja su Arunović i Mikec ostvarili zajedno, kao članovi miks para, bio je dugačak i minule godine - osvojili su zlatne medalje na Svetskim kupovima u Rio de Žaneiru i Limi i na Evropskom prvenstvu u Talinu, a srebrne na Svetskim kupovima u Bakuu i Kairu.

Mikec je deseti put uzastopno, a 11. put ukupno proglašen za najboljeg muškog strelca Srbije, dok je Zorani Arunović priznanje za 2023. osmi trofej za najuspešniju takmičarku Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEZ KONKURENCIJE: Zorana Arunović i Damir Mikec najbolji srpski strelci u 2023. godini

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2024

Odluku o izboru najboljih doneo je Upravni odbor SSS...Damir Mikec i Zorana Arunović proglašeni su danas za najbolje strelce u 2023. godini, u izboru Streljačkog saveza Srbije (SSS)...Mikec je prošle godine postao evropski prvak i svetski vicešampion pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji...- Mikec...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.