BEZ KONKURENCIJE: Zorana Arunović i Damir Mikec najbolji srpski strelci u 2023. godini

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2024, 14:58

BEZ KONKURENCIJE: Zorana Arunović i Damir Mikec najbolji srpski strelci u 2023. godini

Odluku o izboru najboljih doneo je Upravni odbor SSS.

Damir Mikec i Zorana Arunović proglašeni su danas za najbolje strelce u 2023. godini, u izboru Streljačkog saveza Srbije (SSS).

Mikec je prošle godine postao evropski prvak i svetski vicešampion pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji.

- Mikec je jedan od svega nekoliko strelaca koji su u 2023. došli do pobedničkog postolja i na Evropskom i na Svetskom šampionatu u pojedinačnoj disciplini. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U riznicu je dodao i zlato na Svetskom kupu u Limi. Arunović je na Svetskom kupu u Kairu stigla do srebra. Na finalu Svetskog kupa u Dohi je bila na korak od odličja, zauzevši četvrto mesto. Oboje su zabeležili po nekoliko plasmana u finala na velikim takmičenjima, a osvojili i medalje u ekipnoj konkurenciji na EP - saopšteno je iz SSS.

Arunović i Mikec su kao članovi miks para zlatne medalje izborili na Svetskim kupovima u Rio de Žaneiru i Limi i na Evropskom prvenstvu u Talinu, a srebrne na Svetskim kupovima u Bakuu i Kairu. Mikec je 10. put uzastopno, a 11. put ukupno proglašen za najboljeg strelca Srbije. Zorani Arunović je priznanje za 2023. osmi trofej za najuspešniju strelkinju Srbije.

Priznanje za najboljeg trenera godine u Srbiji ponovo je osvojio Goran Mikec, Damirov brat i trener. Prvo mesto na rang listi klubova osvojio je kragujevački 'Čika Mata'.

Odluku o izboru najboljih doneo je Upravni odbor SSS na osnovu predloga Stručne komisije, sastavljenog po kriterijumima SSS navode iz SSS.

Mikec je 2023. godinu završio na prvom mestu svetske rang liste strelaca vazdušnim pištoljem.

"Za liste se računaju bodovi skupljeni od prvog januara do 31. decembra, nema prenošenja bodova iz prethodne sezone, a Mikec je na čelu bio većim delom godine. Time je zadržao kontinuitet, jer na prvom mestu je bio i na kraju 2022. godine - saopšteno je iz SSS.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.