Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2021, 18:18

Miha bi mogao da potpiše Gatuzov otkaz, svlačionica u rasulu, Napoli nema pravo na grešku

Insinje besneo na saigrače, Rui oteran kući zbog navodnog maltretiranja jednog igrača iz podmlatka, mada to njegov agent demantuje, kontakti između uprave i tima svedeni na minimum...

Dugo se ovako sivi oblaci nisu nadvili nad nebom iznad Napulja.

Tenzije, verbalni sukobi, svlačionica je u danu uoči susreta protiv Bolonje u stanju rasula i temperatura je dostigla tačku ključanja. Italijanska štampa piše da Đenaro Gatuzo nema pravo na grešku, a sledećih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 90 minuta mogli bi da budu ujedno i poslednji za njega na klupi Napolija.

U slučaju poraza od tima Siniše Mihajlovića, Gatuzo bi mogao slobodno da pakuje kofere i ide. Jer posle uloženih 150.000.000 evra od januara 2020. do danas, Napoli je sada u ozbiljnom problemu i mogao bi lako da ostane bez plasmana u Ligu šampiona drugu godinu zaredom.

To je ono što se prvom čoveku kluba Aureliju de Laurentisu ni najmanje ne dopada. Mediji bliski Napoliju tvrde da je kontroverzni filmski producent dosad branio Gatuza, ali da se u poslednjih mesec dana sve okrenulo naglavačke i nekadašnji vezista Milana više nije tako siguran kao nekad.

Najveći problem Napolija jesu utakmice na strani jer je u poslednjih mesec i kusur dana osvojen samo jedan bod. To je ekipu dovelo do šeste pozicije na tabeli i već pet bodova manje u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu. U vrhu kluba bili su prvobitno spremni da istrpe Gatuza do kraja sezone, kada mu ističe ugovor, ali kako je opasnost sve veća od toga da se ostane ne samo bez Lige šampiona, već i Lige Evrope, možda će promena doći i mnogo ranije.

Fokus italijanske štampe je i na haosu koji vlada u svlačionici. Posle remija sa Sasuolom (3:3) Lorenco Insinje je bio besan i kamere su uhvatile kapitena kako izgovara sledeće reči: “Ovo je tim kuč...h sinova“. On se kasnije izvinio zbog toga što je rekao, priznao da je preterao, ali navodno od tog momenta odnosi unutar tima su se ozbiljno poremetili.

Nedugo posle Insinjea sve se više priča o dešavanjima s jučerašnjeg treninga. Prema izveštajima više italijanskih medija, Mario Rui je poslat kući zbog nedoličnog ponašanja tokom ekipnog rada. Nedugo zatim reagovao je i agent portugalskog beka Mario Đufredi koji je rekao da su te priče “apsolutne laži“. Ruiju se na teret stavlja da se ponašao loše prema jednom igraču iz mladog tima Napolija, a i da je odbio da prihvati Gatuzovu kaznu, zbog čega je napustio trening.

Rui nema baš dobru istoriju u Napoliju. On je i pre gostovanja Bolonji u prvom delu sezone bio kažnjen od strane Gatuza zbog nepoštovanja klupskog pravilnika...

U ovom trenutku odnosi u klubu su poljuljani, a piše se i da su kontakti između uprave i tima svedeni na minimum. Gatuzova pozicija se ljulja nedeljama unazad, a sada se čak spekuliše da su njegovi agenti dobili poziv od Fjorentine da potpiše u momentu kada ostane bez ugovora. Sada ili na kraju sezone.

Sve će biti jasnije već u nedelju uveče...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.