Mesina: CSKA je favorit protiv Partizana

Izvor: Press, 17.Okt.2012, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesina: CSKA je favorit protiv Partizana

Ruski šampion CSKA sutra protiv Partizana igra meč prvog kola Evrolige, a "armejce" će sa klupe ponovo predvoditi Etore Mesina.

Iskusni italijanski stručnjak i jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji evropske košarke kaže da se raduje duelu sa srpskim šampionom.

- Očekujem tešku utakmicu. Partizan je mlad i neiskusan, ali ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mnogo energije. Kada igraju pred svojim navijačima, brži su i jači nego na gostujućim terenima. Bila bi greška da o njima sudimo samo na osnovu utakmice protiv Bešiktaša. Sutrašnji meč će biti potpuno drugačiji u odnosu na duel sa turskim klubom - rekao je Mesina u intervjuu "Novostima".

Mnogi CSKA vide kao apsolutnog favorita za evropsku krunu?

- CSKA je uvek favorit. Imamo mnogo dobrih igrača, ali moramo da postanemo i dobar tim. Ne znam koliko će nam vremena biti potrebno da to postignemo. Radimo ozbiljno, čini mi se da imamo dobru hemiju u ekipi i siguran sam da imamo kvalitet da budemo veoma dobri.

U ekipi imate četvoricu srpskih igrača: Krstića, Teodosića, Ercega i Micova?

- Tek sam počeo da se upoznajem sa ličnostima mojih novih igrača. Pažljivo učim o njihovim navikama, gledam kako se ponašaju na terenu i izvan njega. Zasada, veoma uživam u radu sa njima.

U Srbiji je tokom leta bilo mnogo kritika na račun igre Teodosića u reprezentaciji. Da li mislite da možete da promenite nešto u njegovoj igri?

- I dalje pokušavam da ga razumem i naravno da ću učiniti sve da mu pomognem da postane bolji, to pokušavam da uradim sa svakim svojim igračem. Pokušavam da naučim sve o njemu - izjavio je Mesina.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.