Mesi u političkoj oluji – Njegove laži i licemerje su odvratni

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 14:38

Mesi u političkoj oluji – "Njegove laži i licemerje su odvratni"

Lionel Mesi neočekivano se našao u nezgodnoj poziciji pošto je propustio priliku da igra za Inter iz Majamija u Hongkongu.

Poznato je da je Argentinac sedeo na klupi nedavno na prijateljskom susretu sa selekcijom Hongkong XI, jer je, kako je sam rekao, imao problem sa povredom primicača.

Mesi je kasnije izrazio žaljenje što nije mogao da izađe u susret svima onima koji su odavno kupili ulaznice po visokim cenama za taj susret, koje su išle do 500 dolara.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Međutim, to nije zadovoljilo besne navijače u Hongkongu, pa su mnogi požurili da celoj priči daju i političku konotaciju, posebno kada se Mesi kasnije pojavio na terenu na prijateljskom meču u Japanu.

Global Tajms je preneo da su se inostrani faktori udružili kako bi narušili reputaciju Hongkonga i Pekinga, uopšte.

"Mesijeve akcije su politički motivisane, Hongkong je ovim događajem želeo da stimuliše ekonomiju, ali su spoljne sile želele da ponize Hongkong ovim incidentom", komentar je u ovom listu.

Čelnici u Hongkongu su zahtevali objašnjenje, jer organizatori tvrde da su više puta dobili uverenje da će Mesi igrati.

Mesi je rekao kako je u pitanju "nesrećna stvar sa povredom" i da je to moglo da mu se desi bilo gde.

Regina Ip, savetnik u Vladi Hongkonga zatražila je da se "Mesiju ne dozvoli da se ikad više vrati".

"Ljudi Hongkonga mrze Mesija, Inter Majami i crnu ruku iza njih zbog namernog i sračunatog poteza prema Hongkongu. Njegove laži i licemerje su odvratni", poručila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.