Menhengladbah „petardom“ na vrh tabele

Izvor: RTS, 06.Okt.2019, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menhengladbah „petardom“ na vrh tabele

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha savladali su Augsburg sa 5:1 i popeli se na čelo Bundeslige. Pobeda Volfsburga, remi Ajtrahta i Verdera.
Borusija je ovom pobedom upusala i šesnaesti bod, pet pobeda, jedan nerešen i jedan poraz, i sada ima dva više od pet ekipa koje predvodi Bajern sa 14 bodova. Augsburg je ostao na pet bodova i trenutno je 15. na tabeli Bundeslige.

Sve je bilo rešeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u prvih 13 minuta. Domaćin je poveo već u drugom minutu. Turam je odlično prošao po levoj strani, uputio povratnu u kazneni prostor na nju je naleteo Zaharija i zakucao je u mrežu.
Šest minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0. Slična situacija kao kod prvog gola. Plea je uputio povratnu loptu na desnoj strani, koja dolazi do Hermana, ovaj preciznim udarcem matira golmana.
Domaćin je do 3:0 došao u 13. minutu. Ponovo je ista dvojka bila u glavnoj ulozi, ovog puta na levoj strani. Plea se odlično oslobodio čuvara, pronalati Hermana, koji je još jednom precizan za ubedljivo vođstvo svoje ekipe.
To nij ebilo sve a prvi deo igre. U 39. minutu Menhengladbah dolazi do prednosti od 4:0. Plea koristi katastrofalnu grešku golmana Kubeka i posle dve asistencije uspeva da se upiše u listu strelaca.
Gosti su smanjili prednost u 80. minutu. Posle dobrog napada Augsburga usledio je šut sa distance, golman odbija loptu na koji je naleteo Niderleher i sproveo je u mrežu.
Konačan rezultat - 5:1, postavljen je u 89. minutu. Herman je bio nesebičan u kaznenom prstoru uposlio je Embolou, koji se naša sam ispred golmana i s aoko jedanaest metara poslao loptu u mrežu.
U narednom kolu Mehengladbah gostuje u Dortmundu, a Augsburg dočekuje Bajern.
Rezultati današnjih mečeva:
Menhengladbah - Augsburg  4:1
Volfsburg – Union Berlin 1:0
Ajtraht - Verder 2:2
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.