Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 04:30

Memfis izgrizao San Antonio i kupio šansu za plej-of

Jako težak poraz i kraj sezone za ekipu Grega Popoviča

Memfis će imati šansu da se izbori za plej-of jer su Grizliji izgrizli San Antonio Sparse u direktnom duelu plej-ina. Važan trijumf Memfisa i jako težak poraz za San Antonio, gledajući celu franšizu, ne samo ovu sezonu - 100:96. Videćemo kako će predstojećeg leta reagovati franšiza iz Teksasa.

Memfis čeka poraženog iz duela Los Anđeles Lejkersa i Golden Stejt Voriorsa.

Vodio je domaći tim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šest razlike na ulasku u poslednji minut, a Gej je probao da spusti sa linije za slobodna bacanja, kasnije i trojku na devet sekundi pre kraja. Ali to je bio samo poslednji trzaj San Antonija koji nije više zaslužio od ovakvog poraza.

Morent je pogodio slobodno bacanje, a onda je Gej promašio trojku i tu je zvanično bio kraj utakmice.

Previše grešaka ekipe Grega Popoviča. Videćemo i kakva će biti njegova sudbina na klupi San Antonija i generalno u NBA ligi.

Najefikasniji kod Memfisa i najzaslužniji za pobedu bio je sjajni Valančijunas sa 23 poena i 23 skoka. Bruks je dao 24 i imao sedam asistencija, dok je kod gostiju Derozan ubacio 20 poena.

Uraganski dobro je krenuo Memfis u utakmicu. Toliko dobro su Grizliji počeli obračun, da su već u prvoj četvrtini poveli sa preko 20 poena razlike. Poveli su 27:6, pa vodili 36:15, ali su u drugoj deonici dopustili Sparsima da se vrate u igru. Zvao je iskusni Greg Popovič tajm-aute, želeo je da probudi svoj tim i to mu je pošlo za rukom.

Derozan nikako nije uspevao da pogodi, mnogo je mašio, šutirao 1/11 iz igre u prvom poluvremenu, a opet je Popovičev tim uspeo da se vrati u igru i da na poluvremenu kasni prihvatljivih sedam poena.

Memphis will fight for the No. 8 seed in the West after knocking off the Spurs ???? pic.twitter.com/tq5Vd2YXQQ

Memfis je posle 24 minuta imao četvoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a San Antonio nijednog! Valančijunas, Morant, Bruks i Džekson vodili su Memfis ka pobedi, ali je utisak da je domaći tim trebalo da napravi veću razliku posle vrhunskog starta utakmice.

Kada je već tako, obično ekipa koja je bila u poređenom položaju dobije priliku da se potpuno vrati u meč i to je San Antonio i uspeo da uradi, pa se u poslednja četiri minuta ušlo sa jednakim šansama oba tima da dođu do trijumfa.

U završnici je Memfis imao inicijativu i to mu se isplatilo.

NBA, PLEJ-IN

Memfis - San Antonio 100:96

/Valančijunas 23 - Derozan 20/

Los Anđeles Lejkers - Golden Stejt

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.