Izvor: RTS, 20.Apr.2022, 07:32

Memfis deklasirao Minesotu za izjednačenje

Košarkaši Memfisa ubedljivo su nadigrali Nivesotu sa 124:96 u drugom meču na svom terenu i došli do izjednačenja u završnoj seriji NBA lige.Odličnom timskom igrom su od samog starta preuzeli inicijativu i vodili meč ka sigurnoj pobedi, a gosti nisu uspevali da pruže ravnopravniji otpor.
Minesota je u prvoj utakmici protiv Memfisa uspela da priredi iznenađenje i napravi brejk na gostujućem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << terenu sa 117:130 ali nisu uspeli da nastave u tom stilu.

Odličnu timsku igru Memfisa ilustruje činjenica da se na listu strelaca upisali 11 igrača, od čega su šestorica bili dvocifreni, a predvodio ih je Dža Morant kome je malo nedostajalo za trostruki dvocifren učinak.
Morant je meč završio kao najefikasniji igrač sa 23 postignuta poena uz 9 skokova i 10 asistencija, a odlično su ga pratili Bejn i Džekson sa po 16 poena, dok su sa po 13 doprineli Klark, Tilman i Vilijams.
Na drugoj strani dvojac Minesote Entoni Edvardsa i Karl Entoni Taunsa nije bio uobičajeno efikasan kao u prvom meču.
Tada su ukupno ubacili 65 poena, a sada je Edvards završio meč sa 20 poena, Tauns sa 16, a podbacio je i Rasel koji je ubacio samo 11.
U prvom sinoćnom meču Majamiji je nadigrao Atlantu sa 115:105 i poveo sa 2:0 uprkos sjajnoj igri Bogdana Bogdanovića koji je bio najefikasniji u poraženom timu sa 25 postignutih poena uz 6 skokova i 7 asistencija.
Utakmice NBA lige:
Majami - Atlanta 115:105
Memfis - Minesita 124:96
Finiks - Nju Orleans 114:125

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Memfis demolirao Minesotu za rekord franšize

Izvor: B92, 20.Apr.2022

Memfis Grizlisi savladali su Minesota Timbervulvse 124:96 i tom pobedom su došli do izjednačenja 1-1, u plej-ofu Zapadne konferencije...Pobeda od 28 poena razlike ujedno je i rekord te franšize u plej-ofu NBA lige. Najefikasniji u domaćem timu bio je Dža Morant, kojem je za tripl-dabl nedostajao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.