Izvor: Studio B, 21.Feb.2015, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega Leks prvi finalista Kupa Koraća

Košarkaši Mega Leksa plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su večeras u Nišu, u prvoj polufinalnoj utakmici završnog turnira, savladali ekipu Vršca sa 85:66 (27:22, 18:15, 25:6, 15:23).

Mega je u potpunosti nadigrala Vršac i sasvim zasluženo drugu godinu zaredom došla u priliku da se bori za trofej „Žućkove levice".

Utakmica je odigrana u dvorani Čair pred 4.500 gledalaca, a sudili su Dragan Nešković (Kraljevo), Saša Maričić (Kraljevo), >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Aleksandar Glišić (Beograd).

VRŠAC: Radivojević, Riboškić 8, Dimić 6, Tanasković, Apić 10, Davidovac 12, Petrović, Mitrović 6, Tamosašević 14, Cvetanović 1, Balmazović 7, Savović 2.

MEGA LEKS: Kešelj 8, Krstić 14, Đoković 1, Jaramaz 10, Veljković, Miljenović 14, Jokić 6, Simović 5, Zagorac 17, Simeunović, Nikolić, Musli 10.

Za razliku od valjevskog Metalca, Mega nije dozvolila iznenađenje. Jedini predstavnik Košarkaške lige Srbije, tim Vršca, hrabro je ušao u meč, nije se uplašio favorizovanog protivnika, ali je neizvesnost kratko trajala.

Drugo poluvreme Mega je počela sa izuzetno visokom postavom, što se na kraju odrazilo na potpunu dominaciju u skoku (37-27).

Musli i Jokić zagospodarili su pod košem, dok su Kešelj, Zagorac i Miljenović lako izlazili na kraj sa spoljnom linijom ekipe Vršca.

Pitanje pobednika rešeno je u trećoj četvrtini, kada su izabranici Dejana Milojevića pojačali odbranu i primili samo šest poena.

U drugom polufinalu Kupa Koraća večeras od 21 sat u velikom derbiju sastaju se Partizan i Crvena zvezda.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.