Megina mašina samlela Vršac za drugo uzastopno finale!

Izvor: MozzartSport.com, 21.Feb.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Megina mašina samlela Vršac za drugo uzastopno finale!

Ekipa Dejana Milojevića je treću četvrtinu dobila rezultatom 25:6 na taj način rešivši pitanje pobednika – 85:66

Milojevićevi klinci su se pretplatili na finale Kupa! Kao i prošle, Mega Leks će se i ove godine boriti za trofej u Kupu Radivoja Koraća pošto je u prvom polufinalu demolirao Vršac - 85:66 ! Izabranici Dejana Milojevića su skoro čitav meč bili u prednosti, a utakmica je prelomljena u trećoj deonici koju je tim iz Sremske Mitrovice dobio sa čak 19 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poena razlike. 

Najbolji u pobedi Mitrovčana bio je Rade Zagorac sa 17 poena, Nemanja Krstić postigao je 14, koliko i Nenad Miljenović koji je podelio i sedam asistencija. S druge strane, dobre partije Nikole Tomaševića koji je upisao 14 pogodaka i Dejana Davidovca sa dva manje nisu pomogle Vršcu.

Kanonadu izgleda nikako ne možemo da izbegnemo kada je Mega u pitanju. Od samog starta ekipe su igrale sjajno u napadu, a Mitrovčani su se za nijansu bolje snašli zahvaljujući činjenici da su pogodili pet trojki u prvoj deonici u čemu su prednjačili Miljenović i Zagorac – 27:22. Iako su se dobro držali od tada, Vrščani početkom drugog kvartala upadaju u Meginu „mašinu“, Milojevićev tim se rastrčao, Dejan Musli je pravio mnogo problema rivalima pod košem Vršca i razlika skače na plus 14 – 38:24. No, Davidovac, Tomašević i Riboškić uspevaju da vrate svom timu kakav-takav priključak i na odmor se odlazi prednošću Milojevićevog tima od osam poena – 45:37.

Igra Gvozdićeve ekipe potpuno se raspala na početku drugog poluvremena, Zagorac, Miljenović i Krstić zatrpali su koš rivala koji, osim što nije mogao ništa odbrani, nikako nije pronalazio put do koša Mega Leksa koji stiče ogroman višak i praktično otklanja dilemu oko pitanja pobednika pre početka poslednje četvrtine – 70:43. Milojević je imao priliku da odmori startere i pruži priliku mlađim igračima u finalnoj deonici, ali to naravno nije bila prepreka da se zabeleži ubedljiva pobeda - 85:66.

Mega se drugi put zaredom plasirala u finale Kupa Koraća, a ostaje da se vidi hoće li imati priliku za ost+vetu Crvenoj zvezdi za prošlosezonski poraz u finalu ili će u nedelju od 17 časova za titulu igrati sa Partizanom.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milojević: Navijački, voleo bih da pobedim Partizan u finalu!

Izvor: Press, 21.Feb.2015

„Nećemo da se predajemo u finalu bez obzira protiv koga budemo igrali“, rekao trener Mega Leksa . Ekipa Mega Leksa preskočila je i pretposlednju stepenicu u borbi za trofej Kupa Radivoja Koraća, pošto je ubedljivo savladala...

Nastavak na Press...

Milojević: Imali smo šanse, ali nismo sreće! Trojka Zagorca je već bila u košu…

Izvor: MozzartSport.com, 22.Feb.2015, 20:53

„Većim delom meča smo kontrolisali sve, igrali onako kako smo želeli, ali u sportu vam je potrebna i sreća, a mi je danas nismo imali“, istakao je perspektivni trener Mega Leksa..Drugo uzastopno finale za Megu i skoro preslikan poraz! Izabranici Dejana Milojevića još jednom su platili danak...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.