Mega Klonferi

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Apr.2011, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega Klonferi

Sjajne igre OKK Beograda se nastavljaju. Beogradski derbi između Mega Vizure i OKK Beograda potpuno zasluženo pripao je momcima iz Žućkove avlije. U prvom poluvremenu Mega je bila dominantna u reketu, ali to nije iskoristila da stvori ozbiljniju prednost.

Na veliki odmor se otišlo sa vođstvom domaćeg tima 48:44. Treći kvartal donosi dosta bolje izdanje OKK Beograda. Gosti su za tili čas preokrenuli stvari na svoju vodenicu. U 26. minutu OKK je vodio 57:51. Dunđerski je odlično razigravao saigrače pa se nije znalo sa koje strane preti veća opasnost domaćina. Jelovac je na drugoj strani pružao otpor gostima ali je u tome ostao usamljen.

Ipak, on je sa sedam vezanih poena uneo rezultatsku neizvesnost u meč pa je na dva minuta pre kraja prednost OKK Beograda bila 77:75. Klonferi su u tim momentima delovali konfuzno na terenu. Ušlo se u penal završnicu u kojoj je posle polovičnog izvođenja slobodnih bacanja od strne Zekovića na  25 sekundi pre kraja OKK poveo 80:79. Milisavljević je konfuzno organizovao poslednji napad domaćih tako da je Miloš Pavlović ukrao loptu iskusnom pleju Mege, potom mirno realizovao dva slobodna basanja i doneo svom timu plus tri. Branislav Đekić je imao šut za produžetak, ali je njegov pokušaj iznad linije 6,75 završio na prvom obruču.
Trener gostiju Marko Ičelić, logično, bio je presrećan posle druge pobede u Super ligi Srbije:
– Znali smo da moramo da spustimo Megu na ispod 80 poena ukoliko želimo da trijumfujemo. U tome smo i uspeli. Zaista čestitam mojim momcima koji, iako smo ubedljivo najsiromašniji klub u ovoj ligi, pružaju najbolje partije.
Izjave iz tabora domaćeg tima nismo uspeli da dobijemo jer neljubazno obezbeđenje nije pustilo izveštača „Žurnala“ na pres konferenciju.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.