Medvedev srušio Novakove snove - Đoković u suzama završio meč

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2021, 08:17

Medvedev srušio Novakove snove - Đoković u suzama završio meč

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u finalu Ju-Es opena od ruskog tenisera Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima (4:6, 4:6, 2:6). Novak je tako propustio šansu da postane tek drugi teniser u istoriji sporta koji je osvojio "kalendarski slem", odnosno sva četiri Grend slema sezone.

Rival mu je trenutno najveći konkurent, svetski broj 2 Danil Medvedev. Ovo će im biti deveti međusobni susret, a Đoković vodi 5-3.

Ove godine su igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo jednom, u finalu Australijan opena gde je Novak slavio 7:5, 6:2, 6:2. Prethodno je Rus pobedio u grupnoj fazi Završnog mastersa u Londonu 6:3, 6:3.

Australijanac Lejver, koji je te 1969. uspeo da osvoji Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open, objavio je u petak na Tviteru fotografiju sebe kako posmatra ovogodišnji polufinalni meč između Đokovića i Aleksandra Zvereva na US Openu.

''Sjajno je biti ponovo u Njujorku i gledati 'histori čenel''', napisao je Lejver (83) uz objavljenu fotografiju na Tviteru, preneo je Si-En-En.

Đokoviću će ovo biti deveto finale US Opena, prvo od 2018. godine i probaće da osvoji četvrti trofej u Njujorku.

Đoković će danas igrati 31. put u finalu nekog slema, čime je izjednačio rekord Švajcarca Rodžera Federera.

Takođe, srpski teniser će se boriti i za rekordnu 21. titulu sa najvećih turnira, kojom bi nadmašio najveće rivale Federera i Rafaela Nadala.

Đoković se u polufinalu ''osvetio'' Aleksandru Zverevu za poraz u polufinalu Olimpijskih igara i ujedno zaustavio niz od 16 uzastopnih pobeda Nemca.

U meču na stadionu "Artur Eš" koji je trajao tri sata i 33 minuta Zverev nije uspeo da ponovi prošlogodišnji rezultat, kada je igrao finale.

Rival Novaku u borbi za titulu biće drugi nosilac Danil Medvedev, koji je prethodno savladao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 3:0 u setovima.

Finale je na programu danas od 22 sata.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Tenis,   Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVO ŠTA KLADIONICE KAŽU: Ovo je kvota za Novakovu titulu na US openu i kompletiranje kalendarskog slema!

Izvor: HotSport.rs, 12.Sep.2021

Srbin je očekivano favorit. Najbolji svetski teniser Novak Đoković, na pragu je da ponovi neverovatan uspeh Roda Lejvera, jer ga samo jedan meč deli od kalendarskog slema. Novak je od starta sezone slavio na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, a od 22 časa boriće se za istoriju.  Đoković...

Nastavak na HotSport.rs...

ISTORIJSKO VEČE UŽIVO: Đoković - Medvedev

Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2021

Pratite sa nama tekstualni prenos finala US opena..Poslednja prepreka za Novaka Đokovića na putu do podviga koji više od pola veka nikome nije pošao za rukom u muškom tenisu. Do istorije i kalendarskog grend slema ga dele tri seta protiv drugog tenisera sveta Danila Medvedeva, čoveka koji je na...

Nastavak na MozzartSport.com...

Medvedev šampion US Opena: Đoković propustio istorijsku šansu

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2021, 00:36

Bez kalendarskog grend slema je ostao Novak Đoković. U finalu US Opena je srpski teniser izgubio od Danila Medvedeva 6:4, 6:4, 6:4.

Nastavak na N1 televizija...

Đoković sumirao utiske: Bio sam spor, noge me nisu slušale, bio je to jedan od onih loših dana

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2021

Srpski as na konferenciji za medije analizirao finalni meč na US openu..Posle tri vezane titule na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, Novak Đoković nije uspeo da osvoji kalendarski grend slem. Pre toga je i u Tokiju na Olimpijskom igrama zaustavljen u polufinalu i ostao bez medalje na najvećem...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.