Medvedev: Brutalni uslovi, mislio sam da neću izdržati do kraja

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 03:28

Medvedev: Brutalni uslovi, mislio sam da neću izdržati do kraja

Danil Medvedev nije imao previše problema u osmini finala.

Istina, izgubio je set od Aleksa de Minora, ali je po četvrti put među osam najboljih na US Openu.

Posle pobede od 2:6, 6:4, 6:1, 6:2, Danil je otkrio kako je preokrenuo meč i šta ga je na početku mučilo.

"Bili su jako teški uslovi, možda najbrutalniji pod kojim sam igrao. Možda je slično jedino u Sinsinatiju. U jednom trenutku sam mislio da neću biti sposoban da igram dalje. Pogledao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njega i video da se i on muči. Rekao sam, u redu, idemo da igramo dalje. Mislim da je moj servis preokrenuo rezultat", kaže Danil.

Zna i kako najbolje da se oporavi.

"Standardnmo, oporaviću se uz dobar san. Moraću da pijem dosta tečnosti. Teško je bilo obojici. Nikad ne znamo kako će biti. Pomislite taman, biće dobro, a onda shvatite da su uslovi teški. Danasje bilo teško u prvom setu, ali sam posle bio sve bolje", priznao je Moskovljanin.

U četvrtfinalu ga čeka kum i veliki prijatelj, Andrej Rubljov.

"Težak meč me čeka. On je sjajan igrač, prošli put me je dobio čini mi se, ima dve pobede protiv mene. Drži visok nivo igre kada igra protiv mene", dodao je.

Za kraj se osvrnuo i na te sjajne noćne mečeve u Njujorku.

"Ne znam koja je razlika između ranijih dana i ove večeri. Publika je uvek bučna, čuje se između prvog i drugog servisa. Uvek je sjajno igrati ovde. Naravno, uvek će biti tu neko ko se javi, ko se dere pred servis. Uvek je lakše kada vas publika poštuje, nadam se da ćete biti uz mene u sredu", zaključio je Medvedev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.