Matić je lansiran iz Slovačke, a Češku je zapalio Beograđanin! Pozivi iz Bundeslige, Serije A, Eredivizije…

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2016, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić je lansiran iz Slovačke, a Češku je zapalio Beograđanin! Pozivi iz Bundeslige, Serije A, Eredivizije…

Srpsko krilo porede sa počecima Nemanje Matića i Edina Džeka koji su iz Košica i Teplica napravili velike karijere

Neke karijere srpskih fudbalera počinju meteorkim usponom i ubrzo se završavaju još strmijim padom. A  neke idu polako, korak po korak i na kraju se rad i upornost isplate. Češka baš i nije fudbalska sredina koja lansira velike karijere. Pogotovo stranih fudbalera jer se tamošnji klubovi uglavnom oslanjaju na domaće snage. Primer je Edin Džeko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čija karijera je odskočnu dasku dobila u češkim Teplicama. Slično je bilo i sa Nemanjom Matićem u slovačkim Košicama…

Ali Češka bi mogla da bude lansirna rampa ka Zapadnoj Evropi za Beograđanina Vukadina Vukadinovića. Ovaj krilni igrač je u Češku došao davne 2010. godine, promenio je sijaset klubova, strpljivo je gradio karijeru kroz Taborsko, Jablonec, Viktoriju Žižkov, Jablonec, Slaviju da bi ove sezone eksplodriao u Zlinu koji je najprijatnije iznenađenje šampionata. Prethodne polusezone se našao u timu prvenstva, zabeležio je dva gola i devet asistencija i bio jedan od ključnih fudbalera Zlina koji je dugo vremena držao liderku poziciju ali je posustao u finišu i trenutno je četvrti.

Vukadinovićeve partije nisu ostale nezapažene i ovaj Beograđanin je jedan od najtraženijih fudbalera u Češkoj u zimskom prelaznom roku.

Tamošnji mediji pišu da je Vukadinović želja Viktorije iz Plzenja, ali i nemačkog bundesligaša Ingolštata, nekih holandskih prvoligaša, dok ga mediji u Italiji najavljuju kao moguće pojačanje Kaljarija, Kjeva ali i drugoligaša poput Barija i Verone.

(FOTO: FK Zlin)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.