Matić dobija novog kapitena, iznenađenje za sve!

Izvor: Mondo, 06.Apr.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić dobija novog kapitena, iznenađenje za sve!

Naslednik ekvadorskog fudbalera Antonija Valensije nije Pol Pogba, a ni David de Hea…

Važna odluka ovog leta čeka Olea Gunara Solskjera.

Krajem juna ugovor ističe kapitenu Antoniju Valensiju, s kojim saradnja neće biti obnovljena, tako da će mladi trener morati da odredi njegovog naslednika, što nekada nije nimalo laka odluka, iako je možda i logično koga bi mogao da izabere…

Mnogi su pomislili da će to biti David de Hea, drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << spominju Pola Pogbu ili Ešlija Janga, ali je Solskjer spremio iznenađenje neočekivanim odabirom.

Kako prenosi dobro obavešteni "Manchester Evening News", trener "crvenih đavola" je blizu odluke da kapitenska traka za sezonu 2019/20 bude primarno oko ruke Viktora Lindelefa (24), iako je u jednom trenutku delovalo da će ga klub prodati.

STIŽE LOVA: OLE GUNAR SOLSKJER ĆE IMATI NOVCA ZA POJAČANJA

Mladi švedski defanzivac nije briljirao u prvih godinu dana po dolasku iz Benfike, ali skandinavski trener u njemu vidi oslonac u kluba u sledećim godinama.

Solskjeru se dopada što je veliki profesionalac oko koga nema kontroverzi, dok je "plus" i to što trener Mančester junajteda zna švedski, pa tako komunicira sa Lindelefom, stoga se "veza" između njih razvila lepo već na startu.

Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images

"Ole" takođe smatra da Lindelef ima "više materijala za kapitena" od Pola Pogbe kome je Žoze Murinjo "skinuo traku" zbog incidenta napravljenog u Barnliju.

Takođe, De Hea je neizvestan kao golman Junajteda naredne sezone, pošto se PONOVO spominje interesovanje Real Madrida, dok je sa iskusnim Ešlijem Jangom ugovor produžen na još jednu sezonu i dobar deo mečeva neće biti u sastavu.

Ako je "staž" u klubu merilo, onda Lindelefovi saigrači iz odbrane, Kris Smoling i Fil Džouns, neće biti presrećni što oni nisu razmatrani za ulogu kapitena, pošto su u klubu od 2010. i 2011. godine, dok je Šveđanin tu tek drugu sezonu, ali je i to bilo dovoljno da bi "kupio" Olea Gunara Solskjera, pre svega zalaganjem.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.