Masimo Ferero - otvoreno: Kinezi za mene ne postoje! Sanjam da kupim Romu i Totija da postane imperator

Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2017, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masimo Ferero - otvoreno: Kinezi za mene ne postoje! Sanjam da kupim Romu i Totija da postane imperator

Zašto je pustio Sinišu Mihajlovića, šta misli o Džejmsu Paloti, Vinćencu Monteli, Antoniju Kasanu, Patriku Šiku, koga bi voleo da vidi na klupi Sampdorije...

Filmski producent, biznismen, glumac, vlasnik Sampdorije. Masimo Ferero odavno spada u grupu kontroverznih fudbalskih ličnosti, čije se ponašanje i izgovorene reči uvek posmatraju kroz posebnu lupu. Obožava da se eksponira, da bude u centru pažnje i svojim izjavama da „pali“ široke narodne mase. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Takav je, ukratko, bio i njegov intervju za milanski list Gazeta delo Sport, gde se dotakao bukvalno svega - kineskih investitora u italijanskom fudbalu, snu da kupi Romu, vlasnicima klubova koje ceni, o onima koje ne ceni, Siniši Mihajloviću, Vinćencu Monteli, Patriku Šiku, Antoniju Kasanu, Berluskoniju, Moratiju i Totiju imperatoru. Između ostalog.

Za početak - Ferero je govorio o predstojećem okršaju sa Milanom i susretu sa njegovim miljenikom Vinćencom Montelom.

"Bićemo u problemu, ali pobeđujemo rezultatom 2:1. Montela? Obožavam ga, to je moj zlatni dečko. Mnogi pričaju da je naš odnos pukao, ali to nije istina. Pa, samo sam nedelju dana molio braću Dela Vale, inače izuzetne ljude, da isključe određene klauzule iz ugovora sa Fjorentinom. Montelin dolazak u Sampdoriju bio je kao ostvarenje sna za mene. Nikada ne bih mogao da kažem nešto loše o Vinćencu".

Kakvi su ciljevi za Sampdoriju u ovoj sezoni?

"Ove godine imamo mogućnost da se zabavimo Cilj nam je da budemo u prvih šest, ili bar da budemo ispred ostalih 13 klubova, ako ne računamo vođeću šestorku".

U poslednje tri godine Samp je promenio četiri trenera. Sve je počelo od Siniše Mihajlovića...

"Volim Sinišu, sjajan je trener. On je kao ja. Mi smo kao vino i hleb. Otišao je u Milan jer situacija u Sampdoriji nije bila najbolja. Ali, obožavam ga, kao i Montelu. Njih dvojica su mi kao đavo i sveta vodica".

Ali, tu nije stao.

"S Valterom Zengom bilo je drugačije. On je dobra osoba i trener. Danas ga nikako ne bih pustio da ode, tada sam postupio neiskusno. Malo sam se uspavao otkada je Mihajlović otišao".

Na pitanje - koga bi voleo da vidi na klupi Sampa u budućnosti? - Ferero je imao nedvosmislen odgovor:

"Spisak nije dugačak, a prvo ime je - Marselo Bijelsa. Popularni Ludak. On je lud kao i ja, probao sam da ga dovedem, ali nije se dalo".

Šta misli o Antoniju Kasanu?

"On je fantastična osoba i jako talentovan igrač, ali je zatvorenik sopstvenog uma. Njegova jedina mrlja jeste način kako je odrastao, jer tada su mu ljudi nadenuli određene etikete, neke i preterane tvrdnje... Hteo sam da ga držim blizu sebe, jer zna mnogo toga o fudbalu, ali nisi smeo da mu kažeš ništa, jer bi se odmah uvredio".

Sampdorija je ovog leta zaradila mnogo novca, tačnije oko 60.000.000 evra.

"Mnogi predsednici ulažu i mnogo više novca jer su zaljubljeni u neke igrače. Ja nisam hteo mnogo da prodajem, ali su neki želeli promenu u karijeri. Mi im nismo stajali na put".

Da li je tako bilo i sa Patrikom Šikom?

"On nije želeo da ostane, inače da jeste - ostao bi s nama još godinu dana. Problemi mnogih igrača su njihovi agenti, koji ih tretiraju kao da su umetnička dela, a oni su zapravo deca od svega dvadesetak godina".

Zašto ste ga prodali u Romu?

"Svi su želeli Šika - Monako, PSŽ, Juventus, Roma, Inter... U Romi će postati princ, ali moram da budem iskren - da kineska vlada nije blokirala poslovanja, bio bi verovatno u Interu sa Škrinijarom".

Šta mislite o kineskim investitorima u Italiji?

"Za mene - ne postoje. Italijanski fudbal treba da bude u rukama Italijana. Kada bi Kinezi došli i hteli da kupe Sampdoriju, nikada je ne bih prodao. Tako bih prodao istoriju ovog kluba".

Ali, Morati i Berluskoni su odlučili da prodaju Inter i Milan?

"Veliki sam fan Berluskonija, verujem da će Milan biti dobar. Moratija volim, evo sada se vraća u klub i preuzima deonice od Tohira".

Koga još cenite od svojih fudbalskih kolega?

"Lotito je jako pametan poslovođa. Tu bih dodao i Kaira, odličan je biznismen. De Laurentis je brz i vrlo dobar".

Koji je vaš san?

"Voleo bih da osvojim neki trofej sa Sampdorijom, a onda bih mogao da idem dalje".

Gde?

"Ja sam iz Rima i Romanista, sanjam o tome da kupim Romu. Tada bih učinio da Frančesko Toti postane imperator".

Da li ste pričali sa Džejmsom Palotom o tome?

"Ne zove se on Palota, nego Parlota (igra reči, gde je 'parl' izvučeno od 'parla', što znači 'priča', a 'lot' engleski od ',mnogo' - priča mnogo). Čak ga i ne poznajem".

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.